Video: Porauskaivoon pudonneen 2-vuotiaan Julenin etsintäyritys on etenemässä kohti päämääräänsä – toista käytävää pojan luo kaivetaan koko ajan

Operaatio kaksivuotiaan Julen-pojan pois saamiseksi porauskaivosta Totálanissa Andalusiassa on edennyt vaiheeseen, missä kaivetaan yhdyskäytävää turmakaivoon.

Málagassa ilmestyvän Sur-lehden mukaan yhdystunnelia on kaivettu puolitoista metriä. Yhteys turmakaivoon vaatii nelisen metriä pitkän käytävän. Pelastajat toivovat löytävänsä Julenin saatuaan tunneliyhteyden porauskaivoon.

Julen putosi 107 metriä syväksi arvioituun, veden etsintää varten porattuun reikään toissa viikon sunnuntaina. Hänestä ei ole saatu minkäänlaista havaintoa sen jälkeen. Poraustunnelissa on kymmenien metrien syvyydessä maa-aineksesta muodostunut eräänlainen kansi, joka estää yhteyden kaivon pohjalle.

Kiviaines pelastustunnelin ja porauskaivon yhdistäväksi tarkoitetun tunnelin kohdalla on sen verran kovaa, että pelastajat ovat joutuneet käyttämään hyvin pienikokoisia räjäytyksiä, tämän hetken tiedon mukaan kaksi kertaa. Työ etenee hitaasti.

Viranomaisten mukaan pelastusoperaation varsinainen tekninen työ on saatu päätökseen, ja nyt tapahtuva horisontaalisen käytävän rakentaminen kuuluu itse pelastusoperaatioon.

 

Lue myös:

    Uusimmat