Mainos

Listeria-bakteerilla neljäs kuolonuhri

Neljäs ihminen on menehtynyt Milkan voipakkauksesta saamaansa listeria-bakteeriin.

Kuolemantapaus oli jo helmikuun alussa, mutta Kansanterveyslaitos sai tiedon asiasta vasta tänää. Uhri kuului niiden 18 ihmisen joukkoon, joiden tiedettiin sairastuneen viime joulukuun alun jälkeen. Uusia listeria-tartuntoja ei ole ilmennyt helmikuun 4. päivän jälkeen.

Nyt esiin tullut uhri oli aiemmin menehtyneiden tapaan yli 60-vuotias. Hän oli sairaalahoidossa Pohjois-Suomessa. Listeria-bakteeri oli samaa, harvinaista epidemiatyyppiä kuin aiemmissakin kuolintapauksissa, jotka sattuivat Etelä-Suomessa. Kaikkien sairastuneiden vastustuskyky on tavallista heikompi. Heistä suurin osa on Etelä-Suomen ja Helsingin alueelta. Tämä johtuu siitä, että alueen sairaaloissa on muita sairaaloita enemmän riskiryhmiä.

Kansanterveyslaitoksen infektiolääkäri Outi Lyytikäisen mukaan uusien kuolintapausten todennäköisyys on pieni.
-Sairastuneet ovat olleet hoidossa eri sairaaloissa, mutta sairaaloista on pyritty keräämään tietoa systemaattisesti. En pidä uusien uhrien todennäköisyyttä suurena.

Lyytikäisen mukaan myös uusien tartuntojen todennäköisyys pienenee koko ajan. Hän kuitenkin muistuttaa, että täysin mahdottomia uudet tartunnat eivät ole, sillä bakteerin itämisaika saattaa joissakin tapauksissa venyä jopa pariksi kuukaudeksi. Listeria-bakteeria löydettiin ensin Milkan seitsemän ja kymmenen gramman voiannospakkauksista. Tänään samaa bakteeria eristettiin myös Milkan puolen kilon voipakkauksista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.