Lisätietoa Ison Omenan kuolemantapauksesta: Neljää epäiltyä vartijaa ei vangita – vartijat hälytti toinen asiakas, menehtynyt nainen ei asioinut missään kaupassa

Poliisi on antanut lisätietoa lauantaina Espoossa sijaitsevassa kauppakeskus Isossa Omenassa sattuneesta kuolemantapauksesta.

Poliisi sanoo edelleen tutkivansa tapausta kuolemantuottamuksena.

Poliisi otti lauantaina kiinni kaksi henkilöä tapauksesta epäiltyinä, ja heidät vapautettiin alkuillasta sunnuntaina.

Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoi STT:lle, että epäillyt neljä vartijaa on saatu kuulusteltua eikä edellytyksiä heidän pidättämiselleen tai vangitsemiselleen ole.

Neljän epäillyn lisäksi poliisi on kuullut useita todistajia ja hyödyntää tapauksen selvittämisessä kauppakeskuksen valvontatallenteita ja kansalaisten toimittamia videotallenteita.

Juttu jatkuu videon jälkeen:

Katso koko tutkinnanjohtaja Jyrki Kallion haastattelu tästä:

Uutta tietoa Ison Omenan kuolemantapauksesta – poliisi kommentoi suorassa lähetyksessä 7:24

Poliisin tutkinta jatkuu todistajien kuulemisilla sekä oikeuslääketieteellisellä kuolemansyyn selvittämisellä.

Poliisin mukaan voimankäyttötilanteessa kuollut nainen on 35-vuotias.

– Hän ei ennen tapahtumasarjan alkua asioinut kauppakeskuksen myymälöissä, eikä mikään yksittäinen kauppakeskuksen myymälä liity tähän tutkittavana olevaan tapaukseen, poliisi kertoo.

Vartijat pyysi paikalle toinen kauppakeskuksessa asioinut mies, joka STT:n mukaan oli sanonut naisen kohdistaneen häneen jonkinlaista häirintää. Vartijoiden voimankäyttötilanne kesti noin kymmenen minuuttia.

Poliisi aikoo tiedottaa seuraavan kerran tapauksesta, kun oikeuslääketieteellisestä kuolemansyyn selvittämisestä on saatu alustavia tuloksia.

Poliisi kaipaa vihjeitä

Mahdollisia tietoa ja silminnäkijähavaintoja tilanteesta voi edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Mikäli teillä on hallussanne asiaan liittyviä videoita toivomme, että kerrotte yhteystietonne, niin annamme teille myöhemmin ohjeet materiaalin toimittamisesta poliisille.

Silminnäkijät: Voimankäyttö liiallista

Isossa Omenassa lauantaina paikalla olleet silminnäkijät ovat kuvailleet MTV:lle vartijoiden voimankäytön olleen heidän näkemyksensä mukaan liiallista tilanteessa, joka lopulta johti naisen kuolemaan.

– Harrastan kamppailulajeja ja olen vetänyt naisten itsepuolustuskursseja. Siihen peilaten oli selvää, että tilanteessa voimankäyttö oli liiallista, nimettömänä pysyttelevä haastateltava kertoo.

– Sosiaalisen median huhuista poiketen hän ei ollut Leviksen liikkeessä sisällä, silminnäkijä oikoo sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua.

Toistaiseksi ei tiedetä, mikä kuoleman tarkalleen ottaen aiheutti. 

Lue myös:

    Uusimmat