Mainos

Lisää kuolonuhreja länsirannalla

Länsirannan verinen viikonloppu saa jatkoa.

Israelin armeijan lähteiden mukaan autolla liikkunut israelilainen aviopari on ammuttu Nablusin kaupungin pohjoispuolella Länsirannalla aamuyön aikana.

Israelilaiset liikkuivat autolla alueella, kun palestiinalaiset avasivat heitä kohti tulen toisesta ajoneuvosta, kertovat israelin armeijalähteet. Kaksi muuta autossa ollutta saivat lieviä vammoja.

Israelilaissotilaiden ja palestiinalaisten laukausten vaihdossa kuoli kaksi palestiinalaista aikaisin aamulla Burkan kylässä lähellä Nablusia. Tulitaistelusta ilmoittivat palestiinalaislähteet.

Annan vetoaa


YK:n pääsihteeri Kofi Annan vetoaa israelilaisiin ja palestiinalaisiin kostoiskujen ja väkivallankierteen

YK:n pääsihteeri Kofi Annan

lopettamiseksi. Hyökkäykset ja kostoiskut "vain ruokkivat vihaa", Kofi Annan sanoi lausunnossaan.
-Pyydän hartaasti molempia osapuolia, etteivät he lopeta rauhan etsimistä, vaikka toinen osallisista tekisi mitä tahansa, Annan vetoaa.

Palestiinalaissotilaat ovat Annanin mielestä sortuneet mielivaltaiseen terroriin ja Israelin kostoiskut ovat olleet yhtä tuhoisia.
-Jokainen päivä tuo uusia uutisia viattomien ihmisten kuolemista, tuhoista ja kärsimyksestä. Tämä koskee niin israelilaisia kuin palestiinalaisiakin, Annan sanoo.
-YK:n tarjoama ratkaisu Lähi-idän ongelmaan on kaksi valtiota, Israel ja Palestiina, jotka elävät rinnakkain ja joilla on turvatut ja tunnustetut rajat, sanoo Annan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.