Mainos

Lipposen Itävalta-toimia ei enää tutkita

Eduskunnassa kariutunut yritys saada pääministeri Paavo Lipposen Itävalta-toimet perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi ei johda uusiin jatkoselvittelyihin.

Paavo Lipponen

Eduskunnan oikeusasiamies on hyväksynyt pääsihteeri Seppo Tiitisen tekemän ratkaisun, joka johti siihen, että kansanedustaja Petri Neittaanmäen maaliskuussa tekemä tutkintapyyntö ei edennyt koskaan valiokunnan käsittelyyn. Neittaanmäki oli saanut kirjelmäänsä vaaditun määrän kansanedustajien allekirjoituksia eli kymmenen. Hän jätti sen eduskunnan kansliaan toimitettavaksi valiokunnalle. Useat allekirjoittajat vetivät kuitenkin pian nimensä pois eikä kirjelmää sen vuoksi koskaan toimitettu valiokunnalle.

Eduskunnan ulkopuolelta asiasta kantelun tehnyt henkilö oli sitä mieltä, ettei kerran tehtyjä allekirjoituksia olisi voinut enää mitätöidä. Tiitisen mielestä peruutus voitiin tehdä, koska kirjelmää ei ollut toimitettu vielä valiokuntaan eikä merkitty sinne saapuneeksi. Oikeusasiamies hyväksyy Tiitisen tulkinnan, koska perustuslain ja eduskunnan työjärjestyksen erilaisista tulkintavaihtoehdoista on valittava se, joka "vähiten rajoittaa yksittäisen kansanedustajan tahdon toteutumista".

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.