Mainos

Lipponen vierailee Itävallassa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) on saapunut tänään kaksipäiväiselle työvierailulle Itävaltaan. Vierailun viralliset keskustelut käydään Wienissä huomenna.

Lipposen Itävallan-vierailu osuu lähes tarkalleen EU-maiden Itävallan vastaisen boikotin päättymisen vuosipäiväksi. Boikotti purettiin viime vuonna 12. syyskuuta. Lipposen vierailulla tuota ainutlaatuista episodia EU:n historiassa ei kuitenkaan aiota muistella, vaan keskusteltavana on aivan muuta asiaa.

Lipponen on käynyt tänään Wienissä museokierroksella ja tavannut liittokansleri Wolfgang Schüsselin kahdenvälisellä illallisella.

Huomenna käytävissä virallisissa keskusteluissa puhuttaneen muun muassa EU:n rakenneuudistuksista sekä itälaajentumiseen liittyvistä kysymyksistä. Kahden liittoutumattoman EU-maan välillä aprikoitaneen myös Naton laajentumisen vaikutuksia. Suomen ja Itävallan välisiä kahdenvälisiä kysymyksiä ei asialistalla tällä kertaa liiemmin ole.

EU:ssa Itävalta on tukenut Suomen pyrkimyksiä saada Helsinkiin EU:n elintarvikevirasto. Myös tästä hankkeesta keskustellaan Lipposen ja Schüsselin kesken.

Lipponen tapaa huomenna myös liittopresidentti Thomas Klestilin, parlamentin puhemiehen Heinz Fischerin ja sosiaalidemokraattisen puolueen SPÖ:n puheenjohtajan Alfred Gusenbauerin.

Lipponen puhuu SPÖ:n järjestämässä seminaarissa Suomen taloudellisen ja sosiaalisen uudistamisen strategioista. Hän piti osittain samansisältöisen puheen jo perjantaina Italiassa korkean tason talousseminaarissa.

Suomeen Lipponen palaa myöhään maanantai-iltana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.