Mainos

Lipponen: Terveydenhuollon tuottavuutta kohennettava

Pääministeri Paavo Lipponen haluaa lisätä sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen tuottavuutta ja toivoo kuntien ja lääkärien osoittavan joustavuutta, jotta potilasjonoja saataisiin purettua.

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan terveydenhuollossa on nyt keskeisintä kohentaa tuottavuutta, mutta jollain aikavälillä kyse on myös resurssien lisäämisestä.

-Nythän valtionosuuksia sosiaali- ja terveydenhuoltoon lisätään ensi ja seuraavan vuoden budjetissa, ja tätä toimintalinjaa pitäisi jatkaa - ei kuitenkaan ilman tuottavuuden nostamista, hän toteaa sanomalehti Karjalaisessa tänään.

Lipponen tarkentaa lehden haastattelussa viime viikolla esittämiään ajatuksia kansallisesta terveysprojektista, jolla valtio, kunnat ja terveysalan järjestöt varautuisivat terveydenhuollon tulevaisuuden uhkiin. Hän kertoo tarttuneensa itse hankkeen valmisteluun.

Tuottavuutta voidaan pääministerin mukaansa hakea paitsi mm. kehittämällä terveyskeskusverkkoa myös tarkastelemalla yksityistä ja julkista terveydenhuoltoa. Jo ennen tätä "isoa projektia" olisi potilasjonoja saatava purettua "pienemmällä projektilla", Lipponen vetoaa lääkäreihin ja kuntiin.

-Nyt toivoisi nimenomaan lääkäreiltä vastineeksi joustoa, koska lääkärit ovat olleet erittäin hankalia joustamaan esimerkiksi työajoissa.

Lipposelta kysyttiin myös hänen jatkoaikeistaan SDP:n johdossa. Hän toisti lupauksensa kertoa asiasta "hyvissä ajoin" ennen ensi kesäkuun puoluekokousta.

-Totta kai siihen useampia kuukausia tarvitaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.