Mainos

Lipponen suomii tulevaisuuskonventtia

Pääministeri Paavo Lipponen varoittaa EU:n tulevaisuuskonventtia ajamasta vain suurten maiden etuja. Lipponen ei myöskään lämpene yhteiselle euroarmeijalle.

Pääministeri Paavo Lipponen varoittaa EU:n tulevaisuuskonventtia ajamasta vain suurten yhteisömaiden etuja. -Meille on tärkeää, ettei siellä ajeta kulissien takana vain joidenkin maiden asioita ja ideoita tai pyrkimyksiä, Lipponen toteaa tämänpäiväisessä Aamulehdessä ja Turun Sanomissa.

Pääministeri sanoo olevansa huolissaan siitä, että konventti laajentaa toimenkuvaansa yli ja ohi sille annettujen tehtävien. Lipponen myös kritisoi konventin pyrkivän väkisin valmiisiin esityksiin sen sijaan, että se pohtisi vaihtoehtoja.

Esimerkiksi euroarmeijasta puhuminen on hänen mielestään turhan aikaista. -On ennenaikaista ryhtyä haaveilemaan Euroopan armeijasta ja varottava sitä, että ryhdytään jakamaan jäsenmaita liian pitkälle menevillä esityksillä, Lipponen näpäyttää.

Lipponen torjuu myös konventin puheenjohtajan, Vale'ry Giscard d'Estaingin, esittämän ajatuksen uudesta EU-elimestä eli kerran vuodessa kokoontuvasta kongressista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.