Mainos

Lipponen: Helsingistä Itämeren kasvukeskus

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) haluaa kehittää Helsingin seudusta vahvan Itämeren alueen kasvukeskuksen. Tällaisesta kehityksestä hyötyy pääministerin mukaan koko Suomi, sillä kaupunkeihin luodulla kasvukierteellä on laajat alueelliset vaikutukset.

-Helsingin seudusta on tehtävä vahva liiketoiminnan, tutkimuksen ja kulttuurin keskus Itämeren alueelle. Kaikki panokset, joilla Helsinki nostaa kulttuuri-, sivistys- ja koulutustasoa, tulevat laajan alueen, koko maan hyödyksi, Lipponen sanoi tänään Helsingin kaupungin järjestämässä seminaarissa.

Lipposen mukaan Suomen kaupungistuminen näyttää alkaneen uudelleen, sillä kaupungeissa asuvien ihmisten määrä lähestyy eurooppalaista 80 prosentin osuutta väestöstä. Kehitykseen on lisäksi kuulunut, että pitkäaikaistyöttömyys on levinnyt syrjäseuduilta kaupunkeihin ja kaupunkien väliset talouskasvun erot ovat kasvaneet.

-Huolestuttavaa on, että heikosti menestyneiden kaupunkiseutujen joukkoon kuuluu jo useita suuria kaupunkiseutuja, joiden taloudellinen painoarvo on ollut ja tulisi jatkossakin olla merkittävä, Lipponen pahoitteli.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.