Mainos

Lipponen esittää kolmikantakeskusteluja laajasta työllisyysohjelmasta

Pääministeri Paavo Lipponen ehdottaa harkittavaksi, että hallitusneuvottelujen rinnalla käytäisiin kolmikantaisia keskusteluja laajasta työllisyysohjelmasta. Hänen mielestään uuden hallituksen olisi hyvä tavoitella alusta alkaen läheistä kumppanuutta työmarkkinajärjestöjen ja muidenkin etujärjestöjen kanssa.

-Olemme nyt käännekohdassa. Mahdollisuutta perusteellisiin työllisyystalkoisiin ei pidä nyt hukata, hän sanoi ottaessaan vastaan valtiosihteeri Raimo Sailaksen johtaman työllisyystyöryhmän ehdotuksen.

Lipposen mielestä tavoitteeksi on asetettava hallitusohjelma, jossa linjataan selkeästi tehokkaat työllisyyspoliittiset uudistukset. Niiden tulee tähdätä ensi vuosikymmenelle asti, jotta hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus voidaan turvata.

Työryhmän esitys herättänyt vastarintaa

Työryhmä esittää lukuisia muutoksia verotukseen, työttömyysturvaan, opintotukeen ja työvoimaplitiikkaan. Ehdotuksilla pyritään vähentämään työttömyyttä ja lisäämään työssä käyvien osuutta koko väestöstä.

Eniten vastalauseita on herättänyt ehdotus korkeakouluopiskelijoiden opintotuen muuttamisesta opintolainaksi. Myös työttömyysturvaan ehdotettuja kiristyksiä on arvosteltu.

Työryhmä myös alentaisi palkansaajien tuloveroa ja ruoan arvonlisäveroa. Toisaalta eräiden vapaa-ajan palvelujen, kirjojen, lääkkeiden ja henkilökuljetusten verotus kiristyisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.