Mainos

Lipponen ei usko Itävalta-boikotin purkamiseen

Pääministeri Paavo Lipponen ei usko, että EU:n Itävalta-boikotti puretaan lähitulevaisuudessa.

Lipponen keskusteli boikotista Saksan liittokanslerin ja Ruotsin pääministerin kanssa Itämeren maiden kokouksessa. Lipponen korosti, että päätös tehdään puheenjohtajamaan johdolla, ja Suomen on turha kiriä muiden edelle.

Oikeuskansleri selvittää Lipposen Itävalta-toimet

Oikeuskansleri Paavo Nikula on lähettänyt pääministeri Paavo Lipposen vastattavaksi tiukkoja kysymyksiä siitä, miten kohutun Itävalta-päätöksen käsittely Suomessa todella eteni. Asiasta kertovat tänään Aamulehti ja Turun Sanomat. Nikula on saanut toistakymmentä Itävalta-aiheista kantelua, joihin vastaamista varten hän perää Lipposelta lisäselvityksiä.

Oikeuskansleri Paavo Nikula

Nikulaa kiinnostaa muun muassa nähdä kopiot kirjallisista viesteistä, joita Lipponen mahdollisesti sai EU-maiden johtajien välillä käydystä pikadiplomatiasta. Vastausta halutaan myös siihen, ketkä Suomessa tiesivät EU-puheenjohtajamaa Portugalin yhteydenotoista. Sisäpoliittisesti herkimmät kysymykset liittyvät siihen, miten ja milloin pääministeri informoi asiasta tuolloista tasavallan presidenttiä Martti Ahtisaarta.

Suomi meni Lipposen päätöksellä mukaan 14 EU-maan rintamaan. Maat jäädyttivät suhteitaan Itävaltaan äärioikeistolaisen vapauspuolueen noustua hallitukseen. Lipposella on vastausaikaa ensi viikon keskiviikkoon saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.