Mainos

Lintuinfluenssa leviää Indokiinassa

16-vuotias tyttö on kuollut lintuinfluenssaan Vietnamin eteläosassa. Tyttö oli kotoisin Soc Trangin maakunnasta Mekongin suistosta, joka on taudin pahimmin koettelemia alueita.

Kyseessä oli toinen lintuinfluenssan uhri Ho Chi Minhin kaupungin (entisen Saigonin) trooppisten tautien sairaalassa, sanoi sairaalan apulaisjohtaja Tran Tinh Hien uutistoimisto Reutersille.

Maailman terveysjärjestö WHO ei ole kuitenkaan vahvistanut tietoa, joka nostaisi taudin uhrien määrän viiteentoista Vietnamissa. Viisi ihmistä on kuollut lintuinfluenssaan Thaimaassa.

Kiina: Emme ole peitelleet

Kiina kiistää peitelleensä lintuinfluenssan levinneisyyttä alueellaan. Tauti on Kiinan mukaan hallinnassa.

Yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen lintuinfluenssaan Kiinassa, korostaa varaterveysministeri
Wang Longde.

Tästä on hänen mukaansa kiittäminen maan parantunutta valvontajärjestelmää.

Kiinan terveysviranomaiset ovat väistelleet kysymyksiä mahdollisesta peittelystä ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan sen jälkeen kun taudin oli 27. tammikuuta kerrottu levinneen kiinalaisiin kanoihin.

Ulkomaisia tiedotusvälineitä ei ole päästetty tartunta-alueille. Joitakin toimittajia on jopa pidätetty, ja he ovat vapautuneet vasta tunnustettuaan toimineensa laittomasti.

Varamaatalousministeri Liu Jian myönsi lehdistötilaisuudessa, että taudin torjunnassa on ollut "joitakin ongelmia". Hän viittasi lintujen suureen määrään ja alueellisiin eroihin, mutta lupasi, että havaitut virheet korjataan.

Ministeri Liu ei suostunut sanomaan, oliko Kiinassa lintuinfluenssaa jo kauan ennen kuin taudista kerrottiin ensi kerran tammikuun lopulla. Kiinan keskushallituksen mukaan lintuinfluenssaa esiintyy tai epäillään esiintyvän 12:ssa Kiinan 31 maakunnasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.