Mainos

Lindhin murhaaja yhä vapaana

Ruotsissa etsitään edelleen ulkoministeri Anna Lindhin surmaajaa. Kateissa on myös naishenkilö, jonka uskotaan nähneen murhaajan parhaiten tavaratalossa.

Ruotsin poliisi kertoi iltapäivällä tiedotustilaisuudessa etsivänsä edelleenkin n. 30-vuotiasta, 180-senttistä huonoihoista miestä.

Poliisi kertoi myös etsivänsä naishenkilöä, joka on nähnyt tekijän parhaiten. Muut todistajat ovat kertoneet hänen seisoneen suoraan murhaajan pakoreitillä, mutta nainen ei ole itse ilmoittautunut poliisille.

Murhaajan nähnyt nainen on 50-55-vuotias ja pukeutunut punaiseen takkiin.

Aiemmin pääepäillyksi murhatutkimuksissa noussut 32-vuotias mies ei ole etsitty murhaaja. Poliisi on tavoittanut miehen, ja poistanut hänet kuulustelun jälkeen kokonaan epäiltyjen joukosta.

Poliisilla ei ole edelleenkään tietoa murhaajan motiiveista. Poliisi uskoo, että murhaaja on yhä Ruotsissa.

Tukholman poliisi tekee tutkinnassa yhteistyötä muun muassa turvallisuuspoliisi Säpon ja valtakunnallisen rikospoliisin kanssa. Poliisi käy nyt kuumeisesti läpi esimerkiksi psyykkisesti sairaaksi tiedettyjä henkilöitä, joilla voisi olla jotain tekemistä keskiviikkoisen puukotuksen kanssa. Myös poliittisten ääriryhmien edustajia seulotaan.

Poliisin mukaan Lindhin murhaaja pakeni rikospaikalta jalan. Silminnäkijähavaintojen mukaan noin 30-vuotias ja ruotsalaisen näköinen mies pakeni rullaportaita kohti tavaratalon ulko-ovea, joka sijaitsee Hamngatanin ja Regeringsgatanin kulmassa.

Ulkoministeri Anna Lindh, 46, kuoli varhain eilen vammoihin, jotka hän sai puukotuksessa keskiviikkona. Lindhin kimppuun hyökättiin NK-tavaratalossa Tukholmassa. Murhapaikalta löydetyistä Lindhin surmaajalle kuuluneista vaatteista tai esineistä ei ole poliisin mukaan vielä saatu sormenjälkiä tai DNA-todisteaineistoa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 12.09.2003)

Ruotsin turvallisuuspoliisi käy läpi Lindhin kirjeenvaihdon.

(Huomenta Suomi 12.09.2003)

(Uutisten erikoislähetys klo 17; 11.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.