Mainos

Limuviinat kielletään alle 18-vuotiailta

Alkoholipitoisten virvoitusjuomien eli ns. limuviinojen myynti alle 18-vuotiaille kielletään. Hallitus antoi eduskunnalle pikatahtiin valmistellun esityksen alkoholilain muuttamisesta.

Alkoholilakia muutetaan niin, että vähintään 1,2 ja enintään 2,8 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävää juomaa ei saa myydä eikä liioin anniskella alaikäiselle eli 18-vuotiaalle.

Hallituksen lakiesityksessä noudatetaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kantaa. Suomen päivittäistavarakauppayhdistys suositti jo kuukausi sitten jäsenyrityksilleen, että ne eivät myisi näitä kiisteltyjä juomia alle 18-vuotiaille.

Peruskoululaiset omivat limuviinat

Kiellon taustalla on huoli lasten juomatavoista. Peruskouluikäiset ovat ottaneet omikseen kauppojen hyllyille viime aikoina ilmaantuneet limuviinoiksi ristityt juomat. Nykylain mukaan näiden juomien myynti alaikäisille ei ole kiellettyä.

Kuitenkin pari pullollista limuviinaa vastaa alkoholimäärältään yhtä ravintola-annosta väkevää viinaa.

Lasten ja nuorten alkoholinkäyttö ja päihdeongelmat ovat olleet viime vuosina selvässä kasvussa. Tuoreet tutkimustiedot mm. Tampereelta osoittavat, että 10 prosenttia peruskoululaisista nuorista on vaarassa alkoholisoitua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.