Mainos

Liminka ja Haukipudas jäädyttivät käsiaselupien myöntämisen

Pohjois-Pohjanmaan kuntien Limingan ja Haukiputaan poliisilaitokset eivät toistaiseksi myönnä uusia kantolupia käsiaseille. Molemmissa kunnissa halutaan odottaa uusia ohjeita sisäministeriöstä.

Komisario Risto Viippola Limingan poliisista kertoo, että normaalisti lupahakemukset käsitellään nopeasti. Hakemuksia otetaan edelleen vastaan, mutta päätöksiä luvista ei toistaiseksi tehdä.

Viippolan mukaan Haukiputaalla on päädytty samaan ratkaisuun.

Pohjois-Savon poliisi ei lopetakaan käsiaselupien myöntämistä

Poliisi ei keskeytä Pohjois-Savossa käsiaselupien myöntämistä. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan asiasta on ollut julkisuudessa harhaanjohtavaa tietoa.

- Olen saanut asiasta selvityksen Kuopion poliisipäälliköltä Kari Heimoselta. Pohjois-Savossa ei ole tehty mitään varsinaista päätöstä lupien myöntämisen keskeyttämisestä. Kyse on siitä, että lupamenettelyssä noudatetaan erityistä tarkkuutta, jolloin käsittely voi viivästyä, Paatero sanoo.

Hänen mukaansa sisäministeriöstä on lähdössä kaikille poliisipiireille kirjelmä, jossa tähdennetään nykyisten lupaohjeitten tiukkaa ja tarkkaa noudattamista.

Savon Sanomien mukaan Pohjois-Savon poliisilaitokset eivät myönnä toistaiseksi käsiaseitten hankinta- tai hallussapitolupia. Samaa kertoi oman laitoksensa osalta Varkauden poliisin komisario Jyrki Haapala Ylen A-talk-ohjelmassa eilen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.