Mainos

Liitto, joka perustuu pelkkään seksiin?

Voiko toimiva kemia taata onnistuneen liiton?

Jos pariskunnalla ei ole muuta yhteistä kuin sänkykemia, voiko upea seksielämä olla syy astella avioon, pohtii Daily Mail.

Eroottinen rakkaus kestää noin neljä vuotta, joten fyysisen intohimon hiipuessa aiemmin sängyssä viihtynyt pariskunta saattaa huomata, ettei jäljellä ole enää mitään. Kaikki eivät kuitenkaan suostu luopumaan alkuaikojen ihanasta seksistä.

Vaikka "rakkaushormonien" tuotanto hiipuu pitkäaikaisessa suhteessa, jotkut pariskunnat jatkavat kuumaa seksiä vuosikymmenten ajan. Voisiko seksi siis olla onnistuneen avioliiton perusta?

Himoa ei voi teeskennellä

Jos tuntuu, ettette sovi yhteen, saattaa olla mahdollista, että löydätte jatkuvasti toisistanne uusia, jännittäviä puolia. Tämä voi olla paitsi viettelevää, myös syy pysyä yhdessä, sillä leimuavan seksin lisäksi tutustutte jatkuvasti uudelleen. Pariskunnan tulisi pitää yllä pientä välimatkaa, jotta seksuaalinen vetovoima pysyy yllä, neuvoo kirjailija Cristina Nehring. Jos kumppanisi siis tuntuu tuntemattomalta, mikäs sen parempaa.

Useimmiten avioliiton ongelma on päinvastainen. Mies ja nainen ovat toistensa parhaat ystävät, ja he elävät harmonisessa avioliitossa. Seksuaalinen kipinä kuitenkin puuttuu.

Muut ominaisuudet jyräävät?

Himon kohteena oleminen näyttelee naiselle usein tärkeää osaa. Miehen huomion puuttuessa myös hyvinvointi ja itsearvostus kokevat kolauksen.

Vaikka seksi saattaakin tuntua vähäpätöiseltä asialta turvallisuuden ja vakauden keskellä, ei sitä pidä vähätellä! Oivat makuuhuonetaidot saattavat korvata joitakin mieheltä puuttuvia ominaisuuksia, joita nainen etsii.

Monet sinkkuneidot etsivät miehestä niin monia erilaisia piirteitä, että heillä on jopa lista unelmamiehensä ominaisuuksista. Tarpeeksi monen ehdon täyttyessä nainen unohtaa seksuaalisen tyytyväisyden - vain havahtuakseen todellisuuteen rakkaushormonien laannuttua. Mies on kyllä sopiva, eikä hänessä ole mitään vikaa. Intohimoa vain ei löydy.

Monet naiset uskovat voivansa "selvittää asian". Himoa on kuitenkin vaikeaa teeskennellä. Jos leimuavaa halua ei alunperinkään ollut, ei sitä voi kehittää tyhjästä.

Mikään yhdistelmä ei takaa voittoa

Seksuaalisen vetovoiman paras puoli on se räjähtävä voima. Halu herää pariskunnan tavatessa, eikä ota laantuakseen.

Evoluutioteoreetikot selittävät ilmiön viettelevillä feromoneilla, jotka takaavat geeniperimän jatkumisen. Lisääntymisbiologit taas tietävät, että himo synnyttää vauvoja: naisen mahdollisuudet tulla raskaaksi paranevat, jos hän himoitsee partneriaan seksuaalisesti.

Ideaalimaailmassa himon kohde omaisi myös muut naisen tavoittelemat piirteet, ja pari voisi elää onnellisena elämänsä loppuun asti. Useimmat kuitenkin jakavat eksänsäkin erilaisiin kategorioihin: yksi oli hauska muttei hellä, toinen taas seksikäs mutta tylsä.

Mikään yhdistelmä tiettyjä ominaisuuksia ei takaa liiton onnistumista. Miksei siis seksuaalinen vetovoima voisi olla syy avioitua? Eroottista kipinää ei kenties voi teeskennellä, mutta ihmisen muita ominaisuuksia voi oppia arvostamaan - tai edes sietämään.

MTV3/Helmi
Lähde: Dailymail.co.uk
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.