Liikenneturmissa kuolleiden määrä oli viime vuonna pienin liki 90 vuoteen

Tieliikenneonnettomuuksissa kuolleiden ihmisten määrä oli viime vuonna pienin 88 vuoteen. Asiasta kertoo Tilastokeskus tieliikenneonnettomuustilaston ennakkotietojen pohjalta.

Tieliikenteessä sattuneissa onnettomuuksissa kuoli viime vuonna 173 ihmistä, ja määrä laski edellisvuodesta 23:lla. Edellisen kerran tieliikenneonnettomuudet vaativat ihmishenkiä yhtä vähän vuonna 1935, toteaa Tilastokeskus tiedotteessaan.

Loukkaantuneita oli 3 606.

Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia tapahtui eniten Uudellamaalla. Ahvenanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla kuolemantapauksia ei kirjattu tapahtuneen liikenteessä ollenkaan.

Kuolemantapaukset ovat tilaston perusteella olleet laskusuunnassa 2010-luvun puolestavälistä lähtien.

Yksi alle 15-vuotias kuoli

Onnettomuustilaston ennakkotiedot paljastavat eroja siinä, millä kulkuvälineellä turmiin joutuneet ovat olleet liikenteessä. Jalankulku- ja henkilöauto-onnettomuuksissa kuolleiden ihmisten määrä laski viime vuonna, mutta pakettiautolla kulkeneiden joukossa kuolleisuus nousi.

Tilastokeskuksen yliaktuaari Mervi Härkönen toteaa tiedotteessa, että pakettiautolla liikkuneita kuoli viime vuonna kymmenen ihmistä edellisvuotta enemmän. Kuolleisuuden kasvua oli hänen mukaansa myös muiden tienkäyttäjien tilastoryhmässä. Moottorikelkoilla ja traktorimönkijöillä liikkuneiden kuolinmäärät olivat Härkösen mukaan viime vuonna ennätyksellisen korkeat.

Alle 15-vuotiaita kuoli viime vuonna yksi, ja hän oli jalankulkija.

Tilastokeskus huomauttaa, että kaikki vakavaan loukkaantumiseen johtaneet liikenneonnettomuudet eivät tule poliisin ja siten Tilastokeskuksen tietoon.

Keskiviikkona Tilastokeskus julkaisi myös vuoden 2022 lopulliset tieliikenneonnettomuustilastot. Niiden mukaan tieliikenteessä kuoli toissa vuonna 196 ihmistä ja loukkaantui vakavasti 334.

Toissa vuonna liikenteessä kuolleista valtaosa eli 142 oli miehiä, mutta määrä laski vuodesta 2021.

Näin vältyt liikenneonnettomuudelta 10:40
Huomenta Suomessa keskusteltiin kesäkuussa siitä, miten välttyä liikenneonnettomuudelta.

Lue myös:

    Uusimmat