Mainos

Lievä raiskaus jää rikoslakiin

Kiistaa herättänyt niin sanottu lievä raiskaus eli pakottaminen sukupuoliyhteyteen jää uuteen seksuaalirikoksia koskevaan lakiin. Eduskunta hyväksyi eilen iltapäivällä kiistapykälän sisällön.

Esitys, jonka mukaan laista olisi jätetty pois tämä raiskauksen lievin määrittely, kaatui äänestyksessä luvuin 96-47. Eduskunta hylkäsi myös esityksen, jolla seksipalvelujen häiritsevä osto julkisilla pakoilla olisi tehty rangaistavaksi.

Jumalanpilkan kielto yllättäen voitolle

Eduskunnan enemmistö oli tänään yllättäen sitä mieltä, että Jumalan julkinen pilkkaaminen pitää nimenomaisesti kieltää rikoslaissa. Juhani Alarannan (kesk.) esitys uskonrauhaa koskevasta pykälästä voitti luvuin 74-69, kun eduskunta äänesti rikoslakien uusista pykälistä. Vastassa oli hallituksen esitystä myötäilevä lakivaliokunnan ehdotus, jossa puhutaan vain sen häpäisemisestä, mitä "kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta pitää pyhänä".

Alarannan voitto voi kuitenkin jäädä lyhytaikaiseksi, sillä uskonrauhapykälä otetaan uuteen käsittelyyn eduskunnan suuressa valiokunnassa jo tänään. Jumalanpilkasta kiisteltiin jo hallituksessa, kun se runsas vuosi sitten viimeisteli lakiesitystään. Asia jätettiin äänestyspäätöksellä pois hallituksen esityksestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.