F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin sopimusneuvottelut määrittelevät Mercedeksen tulevaisuuden kuskikuviot – "Emme lähde kalastelemaan"

2:28
Videolla Lewis Hamiltonin mietteitä päättyneen F1-kauden päätteeksi.

Lewis Hamiltonin tulevaisuus Mercedeksen ohjaksissa on ollut viikonloppuna tapetilla useampaan otteeseen. Mercedes-pomo Toto Wolff ei hätiköi kauden 2021 kuskiratkaisuissa ennen kuin Hamiltonin päätös on selvillä.

Hamiltonin ja Mercedeksen välinen sopimus kattaa vielä ensi kauden, jonka jälkeen kuusinkertainen maailmanmestari on vapailla markkinoilla. Italialaislähteiden mukaan Hamilton on jo käynyt keskusteluja Ferrarin kanssa tulevia kuvioitaan silmällä pitäen.

Wolff ei halua tutkia mahdollisia kuljettajakorvaajia Hamiltonille ennen kuin hän on itse keskustellut suojattinsa kanssa asiasta. Tulevat kuskikuviot määrittyvätkin pitkälti Hamiltonin päätöksen mukaisesti.

– Lojaalisuus ja yhtenäisyys ovat korkealla listalla, kun puhutaan tallin arvoista. Lewiksen tilanteen ja tavoitteiden ymmärtäminen on avainasemassa meidän päätöksessämme, Wolff kertoo Motorsportille.

Wolff kertoo, että hän aikoo istua alas Hamiltonin kanssa, kunhan juuri päättyneen kauden pölyt on karistettu kantapäiltä.

– Emme vain lähde kalastelemaan potentiaalisia kuljettajia ennen kuin Lewis ja minä olemme käyneet tämän keskustelun. Sitä ei ole vielä tapahtunut, koska halusimme lyödä kauden pakettiin, ja sitten nähdä, miten asiat sujuvat, Wolff toteaa.

Saksalaisen tallipomo painottaa, että molempien osapuolien on oltava tyytyväisiä, jotta jatkosopimus syntyisi. Vaikka ensi kauden kuljettajakuviot ovatkin kaikilla hanskassa, uskoo Wolff siirtomarkkinoiden käynnistyvän jo aiemmin kuin voisi kuvitella.

– Tiedän, että haluamme vahvimman mahdollisen kuljettajakaksikon vuodelle 2021 ja siihen on vielä vuosi aikaa. Luulen kuitenkin, että ”silly season” alkaa pian ja neuvottelut käynnistyvät, Wolff povaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja