Lewis Hamiltonin vaatimukselle tyly vastaus Toto Wolffilta: "Sinun täytyy pitää silmäsi auki"

Lewis Hamiltonin pyrkimys päästä pitkään sopimukseen Mercedeksen F1-tallin kanssa ei näytä olevan tallipomo Toto Wolffin toivomuslistan kärjessä.

Hamilton ja Wolff ovat jo kuukausien ajan yrittäneet päästä yhteisymmärrykseen seitsenkertaisen maailmanmestarin jatkosopimuksesta, mutta brittikuskin jouluksi lupaama sopimus on nyt viivästynyt jo yli kuukaudella.

Wolff kertoi aiemmin F1-sarjan nettisivuilla kaksikon väittelevän sopimusehdoista Zoom-palavereissaan ja heittävän ”kierrepalloja” asianajajiensa ratkottavaksi.

Yksi huhu on sitkeästi pyörinyt neuvotteluiden ympärillä. Hamiltonin on kerrottu hakevan sopimusta, joka ulottuisi vuonna 2023 voimaan tulevan palkkakaton yli. Mestarikuski on tähän asti tienannut yksin reilusti enemmän kuin kahden kuskin palkkojen tulevaksi maksimirajaksi asetettu 30 miljoonaa dollaria (24,7 miljoonaa euroa) on.

Pidemmällä kestolla Hamiltonilla olisi mahdollista neuvotella esimerkiksi etupainotteinen sopimus, joka kompensoisi palkan putoamista kahden vuoden kuluttua.

Saksalaisen RTL-kanavan haastattelussa tallipäällikkö Wolffilta kysyttiin 36-vuotiaan Hamiltonin mahdollisuutta saada pitkää, jopa kolmevuotista sopimusta Mercedekselle.

– En oleta sellaista. Näemme, että lähitulevaisuudessa edessä on paitsi kulukatto, myös teknisten sääntöjen kehitystä. Sinun täytyy pitää silmäsi auki, Wolff kommentoi.

– Joten me yhä neuvottelemme siitä, mikä olisi oikea kesto sopimukselle, hän lisäsi vahvistaen asian.

Mercedeksellä on reservissään 22-vuotias George Russell, joka teki vahvan sisääntulon Valtteri Bottaksen tallikaverina joulukuun Sakhirin GP:ssä. Tiimi seuraa tarkasti mahdollisuutta nostaa nuori britti ajovastuuseen lähivuosina.

Kaikesta huolimatta Wolff uskoo, että nimet ovat paperissa ennen uuden kauden alkua.

– ”Pian” on aika joustava termi, mutta joo, pian, Wolff heitti.

Lue myös:

    Uusimmat