F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen pomo valotti sopimusneuvottelujen etenemistä – "Ei kuskikalastelua ennen sitä"

1:53
Mercedes-pomo Toto Wolff arvioi Valtteri Bottaksen suorituksia ennen Abu Dhabin päätöskisaa.

Mercedes ei aio houkutella muita F1-kuljettajia väreihinsä kaudelle 2021 ennen kuin brittimestari Lewis Hamiltonia on konsultoitu, tallipomo Toto Wolff vakuuttaa. 

Vuoden 2021 kuskispekulaatiot ottivat kierroksia jo juuri päättyneen kauden päätöskisassa Abu Dhabissa reilu viikko sitten, kun esiin nousi huhuja Hamiltonin ja Ferrarin välillä. 

Jos Hamilton poistuisi Mercedekseltä ensi kauden jälkeen, ykkösehdokkaan korvaajaksi uskotaan olevan Max Verstappen, jonka Red Bull -sopimus päättyy vuoden päästä. Hamilton totesikin hiljattain, että Verstappen on jo lähestynyt mestaritallia paikkaan liittyen. 

Wolff kuitenkin painottaa, että kuuden tuplamestaruuden pääarkkitehdilla Hamiltonilla on asiassa etuajo-oikeus. 

– Uskollisuus ja suoraselkäisyys ovat tallimme tärkeimpiä arvoja. Lewisin aseman ja hänen päämääriensä ymmärtäminen ovat avainasemassa kaikissa päätöksissämme, Wolff kommentoi Autosportin mukaan

– Emme siis aloita potentiaalisten kuskien kalastelua ennen kuin Lewis ja me käymme tuon keskustelun. Ja koska suhteemme perustuu yhteisymmärrykseen, molempien osapuolien pitää olla tyytyväisiä.  

Wolff ei aio kuitenkaan kiirehtiä, vaikka se nostaakin riskiä muiden huippukuskien päätymisestä kilpailijoiden leipiin. 

– Se, tiedämmekö kuljettajakaksikkomme huhtikuussa, heinäkuussa vai lokakuussa, ei ole tärkeää. 

Myös Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. 

"En näe yllätyksiä"

Hamiltonin lisäksi puhetta on herättänyt myös Wolffin tulevaisuus. Mercedeksen sensaatiomaiseen menestykseen luotsannut itävaltalainen on nostettu ehdolle uudeksi F1-sarjan toimitusjohtajaksi. 

Wolffin lähtö Mercedekseltä todennäköisesti heikentäisi tallin houkuttelevuutta, ja Hamilton saattaisi hyvinkin vaihtaa maisemaa. Wolffin puheet viittaavat kuitenkin yhteistyön jatkumiseen.  

– Nautin tallin sisäisistä suhteista ja väleistä (emoyhtiö) Daimlerin päättäjiin. Tämä on merkittävä osa hyvinvointiani, Wolff toteaa Autosportille

– He ovat luottaneet meihin ja antaneet meille tilaa tehdä tästä tallista menestyksekäs. Ja suhtaudun siihen vakavuudella, että teen meidän kaikkien kannalta oikean ratkaisun. Tämä prosessi vie hieman aikaa, mutta en näe horisontissa mitään yllätyksiä.

Lisäksi on spekuloitu myös sillä, että emoyhtiö lopettaisi Mercedeksen rahoittamisen F1-sarjassa ensi kauden jälkeen. Wolff tunnustaa, että kaikkia yhtiön toimintoja on tarkasteltava autoteollisuuden muuttuessa ja kustannustehokkuutta täytyy parantaa, mutta vastapainona ovat valtavat hyödyt brändille.

– F1 ja moottoriurheilu yleisesti ovat osa luuydintämme. Sen lisäksi formula ykköset edustavat yhtä Daimlerin parhaiten tuottavista investoinneista, Wolff summaa motorsport.com-sivustolla

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja