Lewis Hamilton sivalsi Valtteri Bottasta dramaattisen kisan jälkeen – "Pidin niistä huolta, hän ei"

Mercedeksen brittikuljettajalla Lewis Hamiltonilla kävi melkoinen munkki sunnuntain Britannian GP:ssä. Hamiltonin rengas puhkesi viimeisellä kierroksella, mutta hän pystyi kinkkaamaan maaliin ykkösenä.

Kisan loppu oli hyvin dramaattinen useiden rengasrikkojen takia. Ensin takaiskun koki Valtteri Bottas, joka jäi lopulta pisteiden ulkopuolelle. Hetken päästä rengasrikko iski McLarenin Carlos Sainzille. Sitten Hamiltonille.

– Viimeiseen kierrokseen asti kaikki oli hyvin. Renkaat vaikuttivat olevan kunnossa. Valtteri antoi minulle koko ajan kovasti painetta. Yritin pitää renkaista huolta, ja näytti siltä, että hän ei, Hamilton sivalsi.

Video: Bottaksen rengas puhkeaa

Video: Britannian GP:n viimeinen kierros

Bottaksen renkaan puhkeaminen tapahtui radan kolmannessa mutkasta, mistä hänellä oli pitkä matka varikolle.

Hamiltonilla renkaan puhkeaminen tapahtui hieman myöhemmin. Silti, britti joutui tiukoille Red Bullin Max Verstappenin kanssa, joka lähestyi häntä uhkaavaan tahtiin.

– Kun kuulin, että Valtterin rengas puhkesi, katsoin omiani ja kaikki vaikutti hyvältä. Auto kääntyi edelleen sulavasti. Ajattelin, että kaikki on kunnossa. Nostin hieman jalkaa kaasulta ja yhtäkkiä keskellä suoraa rengas vain puhkesi. Näin, että yhden renkaan muoto muuttui. Se oli hetki, jolloin sydämeni meni kurkkuun, Hamilton kertasi.

Hamiltonin mukaan hän ei meinannut päästä kahdesta viimeisestä mutkasta läpi.

– Ero Maxiin oli jossain vaiheessa 30 sekuntia. Ja sitten se vain pieneni koko ajan. Ajattelin vain, että kuinka kaukana maali on.

– En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa viimeisellä kierroksella. Sydämeni melkein pysähtyi. Siksi taisin olla niin rauhallinen, Hamilton mietti.

Lopulta Hamiltonin ja toiseksi tulleen Verstappenin ero oli viisi sekuntia.

Tulosten myötä Hamiltonin MM-johto Bottakseen nähden kasvoi jo 30 pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat