Lewis Hamilton paljastaa: Fernando Alonso kuvitteli kontrolloivansa kuskimarkkinoita – toisin kävi

Lewis Hamilton paljastaa Fernando Alonson kuvitelleen kontrolloivansa F1:n kuskimarkkinoita, kun hän jätti Ferrarin vuonna 2014.

Hamilton ja Alonso olivat tallikavereita McLarenilla kaudella 2007, jolloin Kimi Räikkönen nappasi maailmanmestaruuden kaksikon nenän edestä. 

Alonson tie vei Renaultin kautta Ferrarille, jonka ratissa Alonso taisteli Hamiltonin ja Sebastian Vettelin kanssa useamman vuoden maailmanmestaruuksista. Alonso ei ole kuitenkaan moneen vuoteen pystynyt enää taistelemaan mestaruuksista. Hamiltonin mukaan Alonson omat päätökset ovat pudottaneet espanjalaiskuskin mestaruustaisteluista. 

– Mielestäni hän olisi voinut voittaa useampia mestaruuksia. Eikä se johdu siitä, etteikö hänellä olisi ollut mahdollisuuksia, Hamilton toteaa Motorsport.comille.

Alonso luuli kontrolloivansa kuskimarkkinoita

Alonso jätti Ferrarin vuonna 2014, koska ei ollut tyytyväinen tallin suorituskykyyn. Hamiltonin mukaan Alonson liian isot luulot markkina-arvostaan maksoivat espanjalaiskuskin paikan huipputallissa.

– Hän on huippukuski ja olisi voinut siirtyä minne tahansa. Ne päätökset ovat todella tärkeitä. Varsinkin, jos luulet väärin kontrolloivasi kuskimarkkinoita.

– Hän uskoi kontrolloivansa markkinoita vuonna 2014. Myös Sebastian oli markkinoilla tuolloin. Heti, kun Alonso luopui paikastaan Ferrarilla, Seb nappasi sen, eikä Alonsolla ollut enää paluuta, Hamilton sanoo.

Hamiltonin mukaan Alonso kartoitti ahkerasti muita vaihtoehtoja itselleen, mutta mikään ei lopulta tuottanut tulosta, joten hän palasi McLarenille.

– Hän tähtäsi Sebastianin paikkaan Red Bullilla, mutta he täyttivät sen. Eikä Mercedekselläkään, jossa minä olin, ollut vapaita paikkoja.

Lue myös:

    Uusimmat