Fernando Alonso junailtiin tylysti ulos Ferrarilta – sivaltaa nyt entistä työnantajaansa ja nauraa omalle maineelleen

Kahden vuoden tauon jälkeen F1-sarjaan palaavaa Fernando Alonsoa pidetään yhtenä historian parhaista kuljettajista, ja monien mielestä kaksi MM-titteliä eivät tee oikeutta hänen ajotaidoilleen. Toistaiseksi viimeisimmmät mestaruuskamppailunsa Alonso kävi Ferrarilla 2010-luvun alussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuonna 2010 Alonso hävisi Red Bullilla ajaneelle Sebastian Vettelille neljällä pisteellä, kaksi vuotta myöhemmin piste-ero oli Vettelin hyväksi kolme pistettä. Alonson suoritusten arvoa nostaa se, ettei Ferrarin auto ollut kummallakaan kaudella likimainkaan sarjan nopein, ja silti hän kiilasi MM-hopealle.

Kovin odotuksin alkanut taival Ferrarilla päättyi kuitenkin riitaisasti kauden 2014 jälkeen, kun pääjohtaja Luca di Montezemolo junaili taitavalla kulissipelillä Vettelin Ferrarille Kimi Räikkösen rinnalle.

Mercedekselle haikaillut mutta lopulta McLarenille päätynyt Alonso sai lähteä, vaikka oli tyrmännyt talliin palanneen Räikkösen kaudella 2014 pistein 161–55 ja hänellä oli vuoteen 2016 ulottuva sopimus.

Kuusi ja puoli vuotta tapahtumien jälkeen Alonso sanoo jo unohtaneensa koko asian, eikä hän enää kadu mitään.

– Elämme vuotta 2021, eikä Ferrari ole vieläkään voittanut, 39-vuotias espanjalainen sivalsi ex-työnantajaansa AS:n mukaan.

– En koskaan kadu päätöksiäni. Jos käytössä olisi kristallipallo, päätökset voisivat olla joskus erilaisia, mutta olen aina kokenut toimivani oikein.

Alonso myös tyrmää puheet siitä, että hänellä oli tapana myrkyttää tallinsa ilmapiiri.

– Tämä on nyt kolmas kerta, kun ajan Renault'lla, ja olin McLarenilla kahteen otteeseen. Jos nämä tallit eivät ole tyytyväisiä minuun, en tiedä, miksi he soittivat minulle.

– Huono maineko? Sallikaa minun nauraa.

Alonso kertoo tulevansa hyvin toimeen useiden ex-tallikaveriensa kanssa.

– Olen jatkuvasti yhteydessä Giancarlo Fisichellan kanssa. Jarno Trulli asuu kanssani samassa kaupungissa, ja hän soitti minulle onnettomuuteni jälkeen ja tarjosi apuaan kaupassakäyntiin. Olen yhteydessä myös Stoffel VandoornenJenson Buttonin ja nyt Esteban Oconin kanssa. Nauran, koska tallikaverini ovat olleet hyviä ystäviäni yhteistyömme aikana ja sen jälkeenkin.

– Joskus tästä maineestani on hyötyä, koska kun tallikaverini ymmärtävät minun olevan ihan tavallinen, he näyttävät yllättyneiltä ja iloisilta.

Alonso itse on yllättynyt siitä, että hänen 39 vuoden iästään on tehty F1-paluun yhteydessä niin suuri numero. Nykykuskeista Alonsoa vanhempi on vain Kimi Räikkönen, 41.

– Se kuljettaja, joka dominoi F1-sarjaa, on 36-vuotias. Eivät minun kilpakumppanini mitään murrosikäisiä ole. Nousemassa on uusi sukupolvi, mutta he eivät voita vielä.

Lue myös:

    Uusimmat