Kimi Räikkösen urakaari hirvittää Sebastian Vetteliä – ”Ehkä jatkan, jos voitan 10 mestaruutta Ferrarilla”

Sebastian Vettel ei ole varma, onko hänestä seuraamaan Kimi Räikkösen esimerkkiä ja ajamaan F1-sarjassa vielä yli 40-vuotiaana.

Jutun videolla C Moren studiotiimi analysoi Kimi Räikkösen voittoa ja uraa Ferrarilla.

Räikkönen teki Ferrari-uransa päättyessä vielä kahden vuoden sopimuksen Sauberille, mikä tarkoittaa sitä, että suomalaiskuski nähtäneen sarjassa vielä 41 vuotta täytettyään.

USA:n voitollaan Räikkönen teki uuden F1-ennätyksen, kun uran ensimmäisen ja viimeisimmän voiton väliin mahtui peräti 15 vuoden ja 212 päivän ajanjakso.

Vettel on tallikaveriaan seitsemän vuotta nuorempi, mutta ajettujen osakilpailujen määrässä ei ole kovin suurta eroa Räikkösen osallistuttua 289 kisaan ja Vettelin 217:ään. Siihenkin suhteutettuna kymmenen lisävuotta kuulostaisi saksalaisesta hurjalta tehtävältä.

– Minulta vaatii vielä aikaa yltää Kimin ratkaisuun. Suunnilleen saman verran kuin F1-sarjassa aloittamisestani on tähän päivään, Vettel huokaisee Motorsport.comin haastattelussa.

– En tiedä. Se tarkoittaisi jotain 400 kisan ajamista. Mutta ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, Vettel puntaroi.

– Jos voitan seuraavat kymmenen mestaruutta Ferrarilla, niin ehkä silloin ei olisi syytä sanoa ei.

Loppuun asti Ferrarin kuski?

Vettel ehti voittaa neljä maailmanmestaruutta Red Bullilla ennen siirtoaan Ferrarille vuonna 2015. Sen jälkeen viidennen tittelin metsästys on johtanut jo useaan kertaan pahaan pettymykseen.

Vetteliltä kysyttiin haastattelussa, näkeekö hän itsensä tulevaisuudessa vain Ferrarin kuljettajana.

– Tällä hetkellä olen täällä. Suhteita määritellään allekirjoitettujen sopimusten kautta, mutta minusta on vielä tärkeämpää olla tyytyväinen niihin suhteisiin, joita sinulla on työkumppaniesi kanssa, Vettel sanoo.

– Olen juuri nyt täällä, ja tavoitteeni on aina sama, joten kyllä, hän vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat