Lewis Hamilton sivalsi Fernando Alonsoa: Olisi voinut voittaa useampia mestaruuksia – ei pitäisi olla yllättynyt

Lewis Hamilton kommentoi uransa viidennen F1-maailmanmestaruuden varmistettuaan avoimesti myös Fernando Alonson tilannetta. Vuosien 2005 ja 2006 maailmanmestari Alonso jättää F1-sarjan tämän kauden jälkeen – ansioituneena kuljettajana, josta jää kuitenkin maku, että enemmänkin olisi ollut saavutettavissa.

Pääkuvan videolla Lewis Hamilton tunnelmoi viidennen maailmanmestaruutensa varmistumista.

– Hän olisi varmasti voinut voittaa useampia maailmanmestaruuksia. Ei ollut kyse siitä, etteikö hänellä ollut mahdollisuutta, Hamilton sanoi Auto, Motor und Sportin mukaan.

Alonson McLaren-tallikaverina vuonna 2007 ajanut nykyinen Mercedes-ässä Hamilton alleviivasi, että formula ykkösissä menestymisessä on kyse paljon myös "oikeiden päätösten tekemisestä auton ohjaamon ulkopuolella".

– Jos ajattelet kuten hän, että hallitset kuljettajamarkkinoita, ei pitäisi olla yllättynyt, jos olet lopulta tyhjin käsin.

Hamilton konkretisoi esimerkillä siitä, kun Alonso lähti Ferrarilta kauden 2014 jälkeen ja päätyi McLarenille, joka on jäänyt sarjassa keski- ja alakastiin.

– Kun Fernando luopui paikastaan Ferrarilla, he palkkasivat "Sebin" (Sebastian Vettel), ja Alonso ei saanut Sebin paikkaa Red Bullilla, koska he antoivat sen Maxille (Verstappen).

– Kunnioitan silti häntä paljon. Hän on ilmiömäinen kuljettaja, enkä usko, että hänen maineensa on kärsinyt viime vuosina. En kuitenkaan voivottele, ettei hän istu voittavassa autossa.

Mercedes-siirto perusteellisen pohdinnan jälkeen

Hamilton korosti myös, ettei hän pidä itseään onnekkaana, kun Mercedeksestä on sukiutunut viime vuosina voittava auto. Hamilton lähti McLarenilta Mercedekselle kauden 2012 jälkeen, mutta oli sitä ennen sanojensa mukaan tehnyt kotiläksynsä, puhunut paljon eri ihmisille eri tiimeistä ja listannut tallien plussia ja miinuksia.

Perusteellinen ruodinta ja Mercedeksen antamat vastaukset saivat Hamiltonin päätymään kyseisen tallin puoleen. Historia on osoittanut ratkaisun olleen britiltä napakymppi: McLarenilla saavutetun vuoden 2008 mestaruuden jatkoksi hän on voittanut Mercedeksellä MM-tittelin nyt neljästi.

Lue myös:

    Uusimmat