Paljastus sisäpiiristä: kilpailijatalli harkitsi Valtteri Bottaksen kaappaamista – "Kolme suurta mestaria"

Renault'n neuvonantaja Alain Prost paljastaa, että F1-talli kiikaroi Daniel Ricciardon tilalle kolmea kuskia, joista yksi oli Valtteri Bottas. Lopulta talli palkkasi Fernando Alonson.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ricciardo siirtyy Renault'lta tämän kauden jälkeen McLarenille. Korvaajaa miettiessään Renault katseli Alonson ohella Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja Ferrarin jättävän Sebastian Vettelin perään.

Vettel on voittanut neljä ja Alonso kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta. Bottas puolestaan voitti tämän kauden avauskisan, ja hän on ollut voittamassa tallimestaruutta Mercedekselle kolmesti.

– Siinä oli kolme suurta mestaria, Fernando Alonso, Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas, Prost sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Renault'n vaaka kallistui lopulta Alonson suuntaan. F1-kisakuskina viimeksi 2018 McLarenilla toiminut espanjalaiskonkari palaa ensi vuonna F1-sarjaan tallissa, jonka riveissä hän aikoinaan voitti kaksi mestaruuttaan.

– Sebastianin kanssa tilanne ei ollut niin selkeä, koska hänen motivaatiostaan ei ollut kovin selvää kuvaa. Myös Valtterin kanssa oli vaikeaa, koska hän on parhaassa autossa, Prost selvitti.

Vettelin jatko F1-sarjassa on epävarmaa. Bottaksen nykyinen Mercedes-sopimus umpeutuu tähän kauteen, mutta viimeaikaisten viestien perusteella hänelle olisi mitä ilmeisimmin luvassa jatkoa.

– Halusimme jonkun, joka ei ole korvaajavaihtoehto, vaan sellainen, joka on täysin motivoitunut Renault'n projektiin, Prost tähdensi.

"Suoraan puhuen siinä on riskinsä"

Nelinkertainen maailmanmestari Prost myöntää, että Renault pohti myös Alonson negatiivista asennetta McLarenilla muutama vuosi sitten.

– Kyllä, se oli aihe, jonka nostin hänen kanssaan esiin. Suoraan puhuen siinä on riskinsä, mutta hän puhui siitä avoimesti.

– Hän sanoi, että hän on muuttunut paljon ja että nämä sapattivuodet ovat tehneet hänestä aikuisemman. Hän tavallaan tietää, että hänellä ei ole oikeutta olla pettynyt tällä tasolla.

Prost myönsi, että myös Alonson markkina-arvolla oli merkitystä, vaikkakaan se ei ollut tärkein tekijä päätöksessä.

Lue myös:

    Uusimmat