Toto Wolff tölväisi Fernando Alonsoa – esitti näkemyksensä espanjalaisen uran suurimmasta ristiriidasta

Fernando Alonsoa pidetään yhtenä F1-historian parhaista kuljettajista, varsinkin kilpailutilanteessa. 18:tta kauttaan ykkösissä ajava 40-vuotias espanjalainen on kuitenkin voittanut vain kaksi maailmanmestaruutta, ja niistä viimeisimmästä on aikaa jo 15 vuotta.

Alonso ajoi mestariksi Renault'lla vuosina 2005–2006 ja katkaisi samalla Michael Schumacherin viisivuotisen mestaruusputken. Kun Alonson kanssa samana vuonna (2001) ykkösissä debytoinut Kimi Räikkönen voitti mestaruuden 2007, monet ajattelivat Alonson ja Räikkösen dominoivan ratoja vielä pitkään.

Mutta toisin kävi.

Alonso oli toki omina Ferrari-vuosinaan lähellä. 2010 hän hävisi Sebastian Vettelille neljällä pisteellä, vuonna 2012 kolmella.

F1:ssä menestymisessä on pitkälti kyse paitsi ajotaidosta myös oikeista valinnoista, ja Alonson tapauksessa hänen tallivalintojaan onkin monesti kyseenalaistettu. Kiistatta suurimman virheensä hän teki palatessaan McLarenille kaudeksi 2015, kun perinteikäs brittitalli otti käyttöön surkeiksi osoittautuneet Hondan voimayksiköt.

Yhtä lailla Alonsoa on kritisoitu myös persoonastaan. Näin tekee myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, joka käy Daily Mailin haastattelussa läpi syitä siihen, miksi Alonson tallikaverina F1:ssä kaudella 2007 debytoinut Lewis Hamilton on 7-kertainen maailmanmestari ja Alonso vain kaksinkertainen.

– Fernando Alonso on epäilemättä yksi parhaista F1-kuljettajista koskaan. On lajin kannalta pettymys, ettei hänellä ole enempää kuin kaksi MM-titteliä. Mutta kaikessa on kyse siitä, että kuljettaja on osa aurinkokuntaa. Kuljettaja ei ole aurinko, Wolff maalailee PlanetF1-sivuston mukaan ja viittaa Alonson itseriittoiseen persoonaan.

– Jotkut kuljettajat ovat harkitsemattomia. Päästessään mediahuomion keskipisteeksi he kuvittelevat olevansa aurinko, vaikka eivät olekaan sitä. Kukaan meistä ei ole. Me kaikki olemme satelliitteja ja planeettoja, jotka pyörivät ympäriinsä.

Hamiltonia Wolff ylistää rohkeudesta. Rohkeudesta jättää McLaren kauden 2012 päätteeksi ja hypätä Mercedekselle, jonka saldo ei ollut kolmen ensimmäisen kauden jälkeen kovin häävi.

– Ihmiset, jotka sanovat, että voittaisivat maailmanmestaruuden, mikäli saisivat ajaa Lewisin autolla... No, miksi ette ole Lewisin autossa? Miksi hän vaihtoi McLarenilta Mercedekselle kaudeksi 2013? Se oli rohkea liike.

– On olemassa esimerkkejä ihmisistä, jotka tavoittelivat rahaa eivätkä hyvää autoa.

Lue myös:

    Uusimmat