Red Bull -pomo uhoaa: "Honda tekee Verstappenista nuorimman mestarin"

Ensi kauden moottoritoimittajansa Hondan iskukykyyn lujasti luottava Red Bull -talli haluaa tehdä kuljettajastaan Max Verstappenista F1-sarjan nuorimman maailmanmestarin.

Kuvan videolla Max Verstappen kritisoi Red Bullin nykyisiä Renaultin moottoreita.

Nuorimman mestarin titteliä pitää hallussaan nykyisin Ferrari-tallissa kilpaileva Sebastian Vettel, joka ajoi 23-vuotiaana ensimmäisen mestaruutensa Red Bullilla kaudella 2010. Verstappenilla on vielä kaksi seuraavaa kautta aikaa rikkoa saksalaiskuljettajan ennätys, mutta itävaltalaistallin neuvonantajana toimivan Helmut Markon mukaan tämä tavoite halutaan saavuttaa jo ensi kaudella.

Verstappen ajoi kauden toisen osakilpailuvoittonsa sunnuntaina Meksikossa. Marko kertoo koko tallin suunnanneen katseensa jo ensi kauteen, jolloin Red Bullin ja Hondan yhteistyö käynnistyy todenteolla.

– Me todellakin odotamme ensi vuotta. Tavoite on saada sarjan nuorin maailmanmestari. Meillä on aikaa siihen kaksi vuotta, mutta tavoittelemme sitä ensi vuonna, Marko linjasi Autosportin mukaan.

– Ensimmäinen vuosi uuden moottoritoimittajan kanssa ei ole helppo, mutta olemme kertoneet kaikille, että tähtäämme mestaruudeen heti alusta lähtien. Ei tekosyitä, Marko alleviivasi.

Red Bullin sisartalli Toro Rosso on käyttänyt Hondan moottoreita jo tällä kaudella. Markon mukaan japanilaisvalmistaja on suorituskyvyssä jo tallin väistyvän moottoritoimittajan Renault’n edellä.

– Toro Rosso on uhrannut kautensa ensi vuoden eteen. Tämä on osa sitä konseptia, joka meillä on Hondan kanssa. Lukemat ovat jo nyt parempia kuin Renault’lla, mutta vaikka aloittaisimmekin kisan tai kaksi joukon hänniltä, niin Verstappenin kanssa kisassa riittää silti jännitettävää, Marko summasi.

Lue myös:

    Uusimmat