Levitystavassa täydellisen ihon salaisuus? Katso, miten meikkiguru taikoo finnit piiloon

Sormiin ja siveltimiin luottava toimittaja tapasi maailman kenties kehutuimman meikkisienen keksijän, meikkiguru Rea Ann Silvan. Miten ammattilainen onnistuu peittämään iho-ongelmat?

Munia. Siltä ne näyttävät, kun ne on aseteltu vaaseihin aamiaispöydän koristukseksi. Olen saapunut pressitilaisuuteen helsinkiläiseen ravintolaan, jossa yhdysvaltalainen meikkitaiteilija ja yrittäjä Rea Ann Silva esittelee suurinta keksintöään: pientä, pinkkiä, munan muotoista meikkisientä.

Meikkimunat ovat minulle aivan uusi tuttavuus. Olen googlettanut BeautyBlenderin vasta edellisenä iltana. Meikkibloggaajille tuote on tuttu."Pinkki ihme". "Ihmesieni". "Meikkaajan paras ystävä", niin meikkimunaa kuvaillaan nettipalstoilla. Tuote näyttää nousseen jonkinlaiseen kulttimaineeseen. Finneistä ja muista iho-ongelmista kärsivänä kylppärini tursuaa peitevoiteita ja puutereita, mutta meikkimuna tästä vielä puuttui.

En nimittäin ole uskonut sille olevan tarvetta. Olen haastatellut lukuisia meikkitaiteilijoita. Yksi suosittelee levittämään meikkivoiteen sormin, toinen siveltimellä, kolmas sienellä. Jokainen perustelee kantaansa parhaalla tuloksella, mutta minä olen paitsi kiireinen, myös laiska. Sormet ja hienossa tapauksessa sivellin kelpaavat.

Pesitkö tänään meikkausvälineesi? Olisi pitänyt

Tapaan Rea Ann Silvan myöhemmin haastattelun merkeissä ja utelen täydellisen ihon salaisuutta. Mitä virheitä naiset tekevät meikatessaan?

– Isoimmat virheet ovat, että meikkiä käytetään liikaa tai se on väärän väristä. Liian tumma tai liian vaalea meikkivoide ovat kumpikin yhtä huonoja, Silva toteaa. Meikki ei saisi näkyä, ja häivytys on tärkeintä.

– Haluamme korostaa kauneuttamme. Sinisestä luomiväristä ihmiset tietävät, ettei se ole luonnollista, mutta meikkipohjalla voimme luoda illuusion täydellisestä ihosta.

Täydellinen häivytys onnistuu Silvan mukaan luonnollisesti parhaiten saumattomalla, pyöreällä meikkimunalla. Rea Ann Silva sai innoituksen tuotteensa kehittämiseen työskennellessään meikkitaiteilijana elokuva- ja tv-alalla, jossa kantittomia meikkisieniä ensin käytettiin.

– Sormista jää sormenjälkiä, siveltimestä siveltimenvetoja. Ne näkyvät, mutta sienellä saa saumattoman peitteen.

Avaudun iho-ongelmistani ja kerron, että meikkisienet vaikuttavat oikeilta pöpöpesiltä. Rea Ann Silva suositteleekin pesemään sekä meikkisienet että meikkisiveltimet joka käytön jälkeen.

– Kuten siveltimienkin kanssa, meikkisieniä pitää pestä, jotta ne pysyvät hygieenisinä. Monet naiset eivät pese välineitään tarpeeksi usein. He ajattelevat, ettei sillä ole väliä, koska he käyttävät niitä vain itse, Silva nuhtelee.

Näin huijaat ihosta hehkeän

milja
milja_1

Olen varautunut haastatteluun meikittömällä iholla ja heitän haasteen: miten ammattilainen loihtii ongelmaihosta tasaisen? Tila on hämärä ja meikkivoidetta ei ole valittu oman ihoni sävyn mukaan, mutta Silva ottaa haasteen vastaan.

– Kolmiulotteisuus on aknessa paha, sillä meikkivoiteen kiilto saa näpyt korostumaan. Tasoituksen kannalta pohjustusaineen ja ennen kaikkea puuterin käyttö on tarpeen, Silva kertoilee meikatessaan.

Levitystavassa kannattaa kiinnittää huomiota myös liikkeeseen. Pyyhkivä liike tahraa meikkaustuloksen ja vie meikkiä pois iholta, joten Silva suosii töpöttelyä.

Peitevoide ja puuteri ovat ongelmaihoisen parhaat ystävät, muta myös meikkimunasta saattaa sittenkin tulla oma luottokaverini.

Katso kuva muutoksesta ja video siitä, miten tasainen iho saatiin aikaan.

Lue lisää meikkivoiteen levityksestä täältä.

Lue myös:

    Uusimmat