Mainos

Lesken puolustus: Syyte perustuu uskomattomiin väitteisiin

Aviomiehensä murhasta syytetyn lesken puolustus totesi loppulausunnossaan, ettei syyllisyyttä kiistatta osoittavia todisteita ole lainkaan esitetty oikeudenkäynnin aikana. Puolustuksen mukaan syyttäjän esittelemä logiikka on täysin kestämätöntä.

- Lavastuksesta ei ole esitetty yhtään mitään näyttöä. Vain aivan uskomattomia väitteitä, totesi syytetyn puolustaja, asianajaja JuhaManner.

Hän myös ihmettelee sitä, ettei syyttäjä esittänyt lainkaan käsitystään siitä, miten leski on onnistunut teossaan.

- Teonkuvauksen pitäisi olla kuitenkin koko syytteen perusta.

Puolustus myös korosti, että näin vakavassa rikoksessa oikeuden tuomitsemiskynnys tulee olla normaalia korkeampi. Järkevälle epäilykselle ei saa jäädä sijaa.

- Onko syyllisyys siis näytetty toteen sillä todennäköisyydellä, ettei järkevää epäilystä jää?

- Tässä tapauksessa mielestäni ei pelkästään jää järkevä epäilys syyllisyydestä. On myös järkevät perusteet todeta, että syytetty ei ole surmannut JukkaLahtea.

Leski itse halusi sanoa oikeudessa viimeisen sanan. Lyhyellä lausunnollaan leski viittasi poliisin käyttämiin pakkokeinoihin, kuten tilakuunteluun ja soluttautujan käyttöön.

- Haluan sen verran sanoa, että tässä on nyt tutkittu ja tutkittu kaikki mahdollinen. Mistään ei ole löytynyt mitään minua vastaan. Eikö se ole sinänsä todiste minun puolestani? Muuta sanottavaa minulla ei ole.

Oikeudenkäynti päättyy tänään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.