Mainos

Lentoturma uhkaa tallinnalaisten juomavettä

Suomesta Viroon matkalla ollut rahtikone on joutunut tekemään hätälaskun järven jäälle Tallinnassa. Turmassa koneen ohjaaja sai lieviä ruhjeita, muutoin henkilövahingoilta vältyttiin.

Aluksi pelättiin, että järven jäälle hätälaskun tehnyt kone voisi saastuttaa tallinnalaisten juomaveden, mutta illan tullen se näytti epätodennäköiseltä.

Ukrainalaisvalmisteinen, puolalaiselle Exin-yritykselle kuuluva Antonov 26 -kone lensi rahtia ennen hätälaskua Helsingistä Tallinnaan. Hieman ennen laskua miehistö havaitsi, että toinen laskuteline ei tule ulos.

Pilotti ohjasi koneen Tallinnan lentoaseman lähellä olevan Ülemiste-järven jäälle. Kone osui jo rannan puihin ja rysähti jäihin ja osin jään läpi mutta jäi kuitenkin jään yläpuolelle. Koneessa oli nelihenkinen miehistö ja heidän lisäkseen vielä kaksi rahtityöntekijää. Pilotin lieviä ruhjeita lukuunottamatta miehistö selvisi rysäksestä säikähdyksellä.

Tallinnan lentoaseman pelastusjohtaja Toomas Mardo sanoi, että pelastusmiehistön tärkein tehtävä on tukea konetta sen verran, ettei se vajoa jään läpi. Koneen alle työnnettiin muun muassa parruja.

Ülemiste-järvi on tallinnalaisten tärkein juomavesilähde. Koneesta valui järveen ainakin jonkin verran polttoainetta. Jos vedenotto jouduttaisiin keskeyttämään, viranomaisten mukaan vettä riittää 20 tunniksi.

Lähteet: EBU, AFP, STT, Postimees

Katso Risto Puolimatkan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.