Mainos

Lentokielto jatkumassa ehkä pidempäänkin

Lentoliikennettä valvova Finavia arvioi, että lentoliikenteen rajoitukset saattavat jatkua kaikilla Suomen lentoasemilla myös huomisen klo 15 jälkeen.

Lentoliikennerajoitukset jatkuvat ainakin huomiseen klo 15:een, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan rajoitukset jatkuisivat vielä tämänkin jälkeen.

Helsinki-Vantaan terminaalitilat ovat toistaiseksi normaalisti auki. Turvatarkastuksen jälkeinen porttialue on suljettu.

Finavia on varannut lentoasemalle jääneille matkustajille huopia sekä mahdollisuuden käyttää ilmaista suihkua. Terminaalissa on myös vesiautomaatteja, joista saa raikasta vettä. Lisäksi Helsinki-Vantaalla toimii maksuton langaton verkko.

Tilanteesta ja mahdollisista jatkorajoituksista tiedotetaan seuraavan kerran ensi yönä.

Uutta tuhkaa kulkeutuu Suomen ylle

Ilmatieteenlaitoksen mukaan Islannissa Eyjafjallajökullin tulivuorenpurkauksen ilmaan syöksemä tuhkapilvi hälveni osittain viime yönä ja väistyi itään. Uusia tuhkapilviä saapui kuitenkin Suomeen aamun aikana.

Ilmavirtaukset suuntautuvat edelleen viikonvaihteessa Islannista kohti Skandinaviaa ja manner-Eurooppaa, joten purkauksen jatkuessa tuhkaa voi levitä Suomen ylle uudelleen.

Tuhkapilvestä ei terveyshaittaa

Tuhkapilvestä ei ole haittaa terveydelle Suomessa, koska savu kulkee korkealla.

Ilmatieteen laitoksen maanpinnan läheisissä ilmanlaatumittauksissa pitoisuudet ovat tähän mennessä pysytelleet tavanomaisella tasolla.

Tulivuoresta purkautuvalla tuhkalla ei ole myöskään merkittävää ilmastovaikutusta. Merkittävämpää ilmaston kannalta ovat stratosfääriin pääsevät rikkiyhdisteet. Jotta rikkiyhdisteillä olisi suurta vaikutusta, purkauksen pitäisi olla Islannissa tapahtuvaa purkausta huomattavasti isompi.

(MTV3)

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.