Lento Italian Milanosta laskeutui Lappeenrannan lentokentälle – matkustajia ei testattu koronaviruksen varalta

6:12

Ryanairin lento Pohjois-Italian koronavirusalueelta laskeutui Lappeenrannan lentokentälle tänä iltana. Matkustajia ei kuitenkaan ennakkotietojen mukaan testattu viruksen varalta.

Etelä-Karjalan terveysviranomiaset tiedottivat eilen, että terveydenhuollon henkilökuntaa oli tarkoitus olla vastassa matkustajia Lappeenrannan kentällä. Matkustajia ei kuitenkaan testattu. Sen sijaan heille jaettiin paperilla tietoa epidemiasta.

Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä Eksotesta sanoo, että Eksotella on hyvät valmiudet vastaanottaa mahdollisia koronavirustartunnoista kärsiviä potilaita.

Suomalaisen mukaan syytä paniikkiin ei ole. Hän kehottaa huolehtimaan normaalista puhtaudesta.

– Varmasti kannattaa pestä käsiään ja huolehtia puhtaudestaan ja huolehtia siitä, että ei yski toisia ihmisiä päin.

14 päivän karanteeni mahdollinen

Suomalaisen mukaan diagnosoidulle koronaviruspotilaalle altistuneet ihmiset voidaan ottaa Suomessa kahden viikon mittaiseen karanteeniin.

– Se on kansallinen ohje ja sitä kaikki tietysti noudatamme. Jos ohjeisto muuttuu, sitten toimimme tietysti uusien ohjeiden mukaan.

Suomalaisen mukaan Suomea auttaa koronaviruksen vastaisessa taistelussa hyvä hygienia ja yhteiskunnan järjestäytyneisyys.

– Se on se turva, joka miellä tällä hetkellä voi olla. Jokainen voi jonkin verran itse vaikuttaa suojautumiseensa. Hengitysmaskit tai suojaimet eivät kuulu suomalaiseen kaupunkikuvaan, eikä niistä varmasti ole silla lailla hyötyäkään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.