Mainos

Lennosto lämmitti kerosiinilla

Lapin Lennoston kerosiinin epäillään päätyneen lämmitykseen. Lapin Kansan mukaan kerosiinilla on lämmitetty säätiön rakennuksia jo kymmeniä vuosia.

Rovaniemellä ilmestyvän Lapin Kansan mukaan Lapin lennoston kerosiinia epäillään käytetyn yli 30 vuotta Ilmavoimien Lapinmaja-säätiön omistaman kiinteistön lämmitykseen. Inarin Njurgulahdessa on kulutettu arviolta lähes 300 000 litraa polttoainetta, josta ei ole maksettu valmisteveroa. Poliisi tutkii asiaa mahdollisena veropetoksena.

Vuonna 1966 perustetun ilmavoimia lähellä olevan yksityisen säätiön hallituksessa on edustus kaikista ilmavoimien yksiköistä. Tutkinnassa on ollut vaikea erottaa, milloin Lemmenjoen tuntumassa olevaa kiinteistöä on käyttänyt säätiö ja milloin ilmavoimat, kertoo lehti. Säätiön Inarin rakennusten ensimmäinen osa valmistui vuonna 1966 ja alkuvuosina lämmitykseen kuskattiin noin 6 000 litraa kerosiinia vuodessa. 1990-luvun alusta lähtien tarve on ollut noin 10 000 litraa. Lain mukaan verotonta kerosiinia saa käyttää vain lentotoimintaan.

Ensivihjeet mahdollisesta veropetoksesta saatiin viime syksynä, kun poliisi sai tutkittavakseen Lapin lennostossa paljastuneet vesikerosiinivarkaudet, joissa polttoainetta epäillään myydyn eräille lappilaisille yrityksille. Verottoman kerosiinin rahtaus Lemmenjoelle tuli päivänvaloon sen jälkeen kun ilmeni, että polttoainetta on varastettu myös säätiön energiakuljetuksista. Poliisitutkinnan odotetaan valmistuvan maaliskuussa. Varkauksia koskeva tutkinta puolestaan on lähes valmis jätettäväksi syyttäjälle.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.