Leivokset koituivat kohtaloksi: 60-vuotias nainen kuoli kesken perinteisen syömiskisan

Näin teet Heimlichin otteen 2:02
Opettele videolta, miten Heimlichin ote tehdään – voit tulevaisuudessa pelastaa hengen!

Australialaisnainen tukehtui kuoliaaksi kesken Queenslandissa käydyn syömiskisan, kertoo muiden muassa australialainen 9 News.

60-vuotias nainen oli ottanut osaa Hervey Bayssa sijaitsevassa hotellissa pidettyyn syömiskisaan, joka järjestettiin viime sunnuntaina Australian kansallispäivän kunniaksi. Syömiskisat ovat suosittuja tapahtumia juhlapäivänä.

Kesken perinteisten Lamington-leivosten syömisen nainen sai sairauskohtauksen. Lamington on Australian kansallisleivos: minikakku, joka on kuorrutettu suklaalla ja kookoshiutaleilla. Kisassa tarkoituksena oli syödä niin monta leivosta kuin mahdollista.

Erään silminnäkijän mukaan nainen tukehtui tungettuaan leivoksia suuhunsa ja vedettyään vahingossa henkeensä kookoshiutaleita, kertoo The Independent. Toinen silminnäkijä kertoo naisen kuolanneen ennen lyyhistymistään maahan.

Huolimatta hotellin henkilökunnan ja ensihoitajien elvytysyrityksistä nainen kuoli myöhemmin sairaalassa. Beach House Hotel Hervey Bay on ilmaissut Facebookissa osanottonsa menehtyneen naisen ystäville ja perheelle. Myös leivokset valmistanut Top of the Bay Bakery on pahotellut surullista tapausta Facebookissa.


Jos päivitys ei näy, voit avata sen tästä.

Syömiskisoissa on kuoltu ennenkin

Tapaus ei ole ensimmäinen, jossa syömiskisa on johtanut kuolemaan.

Vuonna 2019 kerroimme, miten intialaismies kuoli yritettyään syödä liian monta kananmunaa liian nopeasti. Kananmunien syöntikisaan kuoli myös tunisialainen mies vuonna 2012, kertoi News.com.au.

Brittilehti The Guardian uutisoi vuonna 2013 englantilaisnaisesta, joka tukehtui hengiltä pääsiäismunien syöntikisassa.

Lue myös:

    Uusimmat