Mies löi vetoa kaverinsa kanssa, pystyykö syömään 50 kananmunaa – muna numero 42 oli kohtalokas

kananmuna
Kananmunien liiallinen syöminen aiheutti miehen kuoleman. Shutterstock

Intialaismies menehtyi syötyään liian monta kananmunaa liian nopeasti.

Intian Jaunpurissa asuva Subhash Yadav, 42, menehtyi yrittäessään syödä yhteensä 50 kananmunaa, uutisoi Newsweek. Poliisin mukaan kyse oli pieleenmenneestä vedosta.

Kuolinsyy oli ylensyöminen

Yadav ja hänen ystävänsä olivat menossa syömään Bibiganjin torille, kunnes toistaiseksi tuntemattomasta syystä ystävysten välille kehkeytyi sanaharkka. Riidan aiheesta ei ole tietoa, mutta tilanne  eskaloitui jokatapauksessa vedonlyöntiin. Ystävykset löivät 2000 rupiasta (noi 25 euroa) vetoa, pystyykö Yadav syömään 50 kananmunaa.

Kaksikko osti torilta 50 kovaksi keitettyä kananmunaa ja Yadav aloitti syömisen. Hän pystyi syömään melko vaivattomasti 41 kananmunaa. Muna numero 42 oli kuitenkin kohtalokas: kun Yadav laittoi sen suuhunsa, hän menetti yhtäkkiä tajuntansa. Mies kiidätettiin paikalliseen sairaalaan, mutta hän ei enää herännyt.

Yadav menehtyi sairaalassa muutamaa tuntia myöhemmin. Lääkäreiden mukaan Yadavin kuolinsyy oli ylensyöminen. Ihmisen vatsalaukkua ei ole rakennettu kestämään 50 kananmunaa, jotka painavat yhteensä yli 2,5 kiloa.

Syömiskilpailuissa ennenkin kuolintapauksia

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun joku menehtyy syömiskilpailun vuoksi. Newsweekin mukaan kananmunat ovat aiheuttaneet useita kuolemia.

Vuonna 2013 Sharon Dixon menehtyi pääsiäismunakilpailussa Briteissä nielaistuaan kananmunan liian nopeasti ja tukehduttuaan siihen. Vaikka ambulanssi saapui tapahtumapaikalle neljässä minuutissa, mitään ei ollut enää tehtävissä. Dixon menetyi kaksi päivää myöhemmin sairaalassa.

Vuonna 2012 Dhaou Fatnassi menehtyi puolestaan munansyöntikilpailun vuoksi. Hän löi ystäviensä kanssa vetoa, pystyisikö syömään 28 raakaa kananmunaa. Hän onnistui tavoitteessa, mutta alkoi kärsiä vatsakivuista. Mies todettiin kuolleeksi, kun hänet viimein saatiin sairaalaan.

Lähde: Newsweek

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja