Uudenvuoden perinteen traaginen loppu: 3-vuotias poika tukehtui syötyään 12 viinirypälettä

3-vuotias poika tukehtui viinirypäleisiin Espanjassa uuden vuoden yönä. Maassa on tapana syödä vuoden vaihtuessa 12 viinirypälettä, koska sen uskotaan tuovan onnea.

3-vuotias poika tukehtui syötyään 12 viinirypälettä keskiyöllä vuodenvaihteessa. Kyseessä on perinteinen espanjalainen tapa juhlistaa uutta vuotta, kertoo muun muassa Metro-lehti.

Daily Mail -sivuston mukaan poikien vanhemmat ovat maahanmuuttajia Ecuadorista. Poika vietiin sairaalaan Gijonin kaupungissa Biskajanlahdella.

Lääkärit yrittivät elvyttää poikaa tunnin. Mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä. Poika julistettiin kuolleeksi.

Espanjalainen perinne

Metro-lehden mukaan Espanjassa perinteisiin uudenvuoden traditioihin kuuluu se, että vuoden vaihtuessa syödään 12 viinirypälettä – yksi jokaista kellonlyöntiä kohden. Sen uskotaan tuovan hyvää onnea tulevalle vuodelle.

Perheet eivät yleensä anna lapsien osallistua perinteeseen. Pienille lapsille voi nimittäin olla vaikeaa syödä viinirypäleitä niin nopeaan tahtiin.

Lääkärit ovat varoittaneet, että viinirypäleisiin saattaa liittyä tukehtumisen riski. Kokonsa ja muotonsa vuoksi ne voivat helposti tukkia hengitystiet ja niitä voi olla vaikea saada kakistettua ulos.

Lue myös:

    Uusimmat