Leijonille katkera tappio Ruotsia vastaan – voittomaali miinuskulmasta ohi debytanttivahdin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtasi perjantaina Ruotsin Nordic Cupin ottelussa. Vahvasta avauserästä huolimatta Leijonat kärsi 1-3 tappion.

Avauserässä Toni Rajala vei Suomen 1-0 johtoon ylivoimamaalilla. Osuma jäi kuitenkin Leijonien ottelun ainokaiseksi, sillä Ruotsi tuli toisessa erässä tasoihin ja lopulta kolmannessa erässä ohi.

Jesper Bratt iski Ruotsin tasoituksen ylivoimalla ja Daniel Zaar löi voittomaalin kolmannen erän alussa. Zaarin maali oli siinä mielessä kummallinen, että hänen laukauksensa meni miinuskulmasta sisään.

Suomen maalissa pelannut Kevin Lankiselle laukaus meni helposti sisään, mutta muuten Lankinen debytoi maajoukkueessa mallikkaasti, sillä hän merkkautti ottelussa peräti 37 torjuntaa.

Philip Holm viimeisteli ottelun loppunumerot 3-1 Ruotsin hyväksi lyömällä kiekon tyhjään maaliin.

Leijonat pelaa vielä kolme ottelua ennen MM-kisojen alkamista, kun vuorossa on Tshekin EHT-turnaus.