Leijonien upeassa osumassa tiivistyi kiekkoromanttinen Tappara–Ilves-yhteistyö – Toni Rajala myhäili: "Oli kyllä hieno syöttö!"

Leijonat varmisti lohkovoiton MM-kotikisoissa, kun se voitti tiistain kohtaamisessa Tshekin 3–0. Lopullisesta naulauksesta vastasi Toni Rajala, joka sai osumassaan huikean syötön Mikael Seppälältä. Maalissa nähtiin kiekkoromanttisesti ilvestapparamaista yhteistyötä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien ja Tshekin ottelussa nähtiin ensimakua tulevasta. Lataus oli käsinkosketeltavaa, kun kiekko putosi jäähän.

Kotiyleisö sai mannaa oikein isolla kauhalla, kun Leijonat löi pöytään turnauksen parhaan esityksensä.

– Pari vapaapäivää alla, se teki hyvää jaloille. Oli mieli virkeänä ja puolustimme hyvin joukkueena. Saimme hyökkäyspäässä hyviä mylläköitä aikaiseksi. Tosi hyvä peli meiltä, Leijonien hyökkääjä Toni Rajala hehkutti MTV Urheilulle.

Leijonien pelisuunnitelma onnistui täydellisesti.

– Tiesimme, että Tshekillä on aika hyviä pelimiehiä. Pystyimme pitämään heidät pimennossa. Puolustimme hyvin ja teimme tarvittavat maalit. Hieno ilta. Yleisö oli hienosti mukana. Oli huikea pelata tuolla, Rajala jatkoi hehkutusta.

31-vuotias Rajala pääsi naulaamaan ottelulle lopullisen ratkaisun, kun hän tykitti Leijonien kolmannen osuman. Siinä hän, vahva Ilves-taustainen mies ja Tapparan tuore Suomen mestari Mikael Seppälä tekivät upeaa yhteistyötä.

Seppälä jakoi uskomattoman, kolmen pelaajan alta menneen syötön, josta Rajala pääsi naatiskelemaan.

– No joo! Oli kyllä hieno syöttö Seppälältä. Siinä oli helppo putata takatolpalta sisään, kun sai tuollaisen passin. Hienoa pelinlukua häneltä, Rajala arvosti.

Video kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Leijonien puolivälierävastustaja on Slovakia, joka sijoittui Helsingissä pelatussa lohkossa neljänneksi. Rajala kuuli Leijonien tulevasta vastustajasta pelin jälkeisessä haastattelussa.

– Slovakia vai? No niin. Joo, ei siinä mitään. Huomenna välipäivä, käydään ehkä vähän jäällä ja otetaan pieni hiki siinä. Katsotaan videoita Slovakiasta ja valmistaudutaan tulevaan. Nukutaan hyvin, palaudutaan ja huomenna on päivä uusi, Rajala sanoi seuraavista askelmerkeistä.

Lue myös:

    Uusimmat