Uskomaton lukema! Leijonien Jussi Olkinuoran taso tiivistyy käsittämättömän kovaan faktaan – "En lähde valehtelemaan"

Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora on ollut käsittämättömällä tasolla tämän kevään MM-kisoissa. Olkinuoran vire ja taso tiivistyy yhteen mielettömään lukemaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

99,03.

Se on Olkinuoran torjuntaprosentti viiden pelatun MM-ottelun jälkeen.

Selän taakse on livahtanut vain ja ainoastaan yksi maali. Mukaan on tarttunut peräti neljä nollapeliä.

Tuorein nollaus tuli tiistain Tshekki-pelistä, minkä Leijonat vei nimiinsä loppulukemin 3–0.

– En lähde valehtelemaan. Kaikki on mennyt tuloksellisesti hyvin ja peli on tuntunut hyvältä. Pitää viedä tämä kunnialla kotiin. Jokainen peli on oma haasteensa. Ei muuta kuin pökköä pesään ja uutta päivää kohti, Olkinuora ilmoitti MTV Urheilulle Tshekki-pelin jälkeen.

Olkinuora ehti hieman fiilistellä tiistain huippuottelun meininkiä. Tunnelma kun oli aivan toisella tasolla aiempaan verrattuna.

– Huikea peli ja huikea yleisö. Oli hauska olla tuossa tapahtumassa mukana, Olkinuora hehkutti.

Millaista se on pelata, kun kaikki sujuu niin älyttömän hyvin?

– Onhan peleissä aina haastavia hetkiä, mutta kyllä niistä pystyy nauttimaan, ainakin hieman. Maalivahdin näkökulmasta kaikki pelit ovat kierosti kärsimystä. Sitä on vähän niin kuin sellaisessa ”zonessa”, jonkinnäköisessä transsissa. Miten sitä sitten kuvailee. On kyllä ollut hauska pelata ja olen pystynyt olemaan hetkessä kiinni, Olkinuora miettii.

Olkinuora oli jo viime kevään MM-kisoissa Leijonien ykkösmaalivahti. Sama asema lipesi hänen hallustaan helmikuun olympialaisissa Pekingissä, erinäköisten ylimääräisten haasteiden myötä. Harri Säteri kantoi silloin ykkösvaltikkaa ja torjui Leijonat olympiavoittoon.

Nyt Olkinuora on ollut isosti tapetilla.

– Ei tässä ole auttanut miettiä liikaa tulevaa tai menneitä. On jo innostavaa, kun saa olla täällä. Sitten vain vetää täysillä menemään, Olkinuora miettii turnauksen lähestymistapaansa ja mentaliteettia.

Leijonat antoi torstain puolivälieräottelun alla myrskyvaroituksen osaamisestaan.

Mutta.

– Tämä on armoton turnaus. Seuraava peli on kerrasta poikki. Tämän päivän suoritus ei auta silloin enää mitenkään, Olkinuora muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat