Christian Heljangolta kylmänviileä kuittaus SM-liigan finaaleiden kohutilanteesta – "En mää jaksa"

Pelicans kyseenalaisesti tasoihin: Lars Bryggmanin maila Christian Heljangon jaloissa, Aleks Haatanen osuu 4:48
Pelicans kyseenalaisesti tasoihin: Lars Bryggmanin maila Christian Heljangon jaloissa, Aleks Haatanen osuu

Tapparan tähtivahti Christian Heljanko koki kovia SM-liigan kolmannessa finaalissa, kun Pelicansin Saku Salminen ajoi vauhdilla hänen ylitseen. Heljanko ei enää jälkikäteen paljoa hetkauttanut korviaan tapahtuneelle.

Kuohuttava tilanne sattui keskiviikon finaalipelin kolmannen erän alkuhetkillä, kun Heljanko piti kiekkoa hallussaan Tapparan maalin takana. Pelicans-puolustaja Saku Salminen lähti karvaamaan pikkumustaa haltuunsa, minkä yhteydessä hän törmäsi Tapparan tähtivahtiin.

Heljangon maski lensi korkealla ilmassa. Hän itse jysähti piakkoin jäihin.

Ottelun jälkeen Tappara ei päästänyt Heljankoa median eteen. Kommentit kuultiin vasta neljännen finaalin jälkeen Lahdessa.

– En mää jaksa enää tuota, puhutaan tästä pelistä. Se (tilanne) meni jo ja sanktiot ovat tulleet, Heljanko kuittasi aiheen kylmänviileästi.

– Mää olen ihan täysin kunnossa, Heljanko tyytyi toteamaan.

Heljangon pinna kiehahti hetkellisesti perjantaina, kun Pelicans iski 3–3-tasoitusmaalin Tapparan verkkoon.

– Tunsin jonkun mailan olevan jaloissani, minkä myötä kaaduin. Potkaisin vielä kerran tyhjää tuon takia. En tiennyt, että oliko se oma vai vastustajan maila. Mutta kyllä nämä yleensä kääntyvät oikein päin, Heljanko kertasi.

Video kyseisestä maalista näkyy jutun yläreunasta.

Otteluvalvoja Juha Pajusen mukaan tuomarit näkivät tilanteen niin, että Tapparan puolustaja Veli-Matti Vittasmäki työnsi omalla jalallaan Pelicansin Lars Bryggmanin mailaa Heljangon alle. Täten osuma hyväksyttiin.

– Turha noissa on menettää omaa fokustaan. Sitä yrittää vain mennä eteenpäin. Näissä peleissä tapahtuu niin paljon kaikennäköistä, Heljanko mietti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Kansa nauttii

Heljanko on ollut Tapparan ylivertaisesti tärkein hahmo koko kevään ajan. Hän on tällä hetkellä ykkösehdokas Jari Kurri -palkinnon voittajaksi, mikä jaetaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle.

Perjantaina Heljanko ei ollut tyytyväinen.

– En ehkä ihan saanut parastani irti – jonkun olisi voinut ottaa. Jos tämä sarja on ollut tähän mennessä veskareiden näytöstä, niin nyt ei ehkä nähty kummassakaan päässä ihan parasta. Varmaan molemmilla puolilla yritetään laittaa luukkuja kiinni sunnuntaina, Heljanko mietti, viitaten Pelicans-kollegaansa Niklas Kokkoon.

Tappara oli perjantain pelissä kahden erän jälkeen takamatkalla, kun Aleks Haatanen ja Toni Utunen painoivat kiekon Heljangon selän taakse.

Kolmannessa erässä Tappara pisti hyrrän pyörimään.

– Tiedämme, että pystymme parhaimmillamme kääntämään homman vaikka usean maalin takaa, niin kuin Kuopiossa näytettiin (Tappara nousi neljän osuman takaa voittoon). Ajattelimme erätauolla, että lyödään kaikki peliin ja katsotaan, että mihin se riittää. Rulla alkoi pyöriä hyvin ja Anton (Levtchi) otti porukan reppuselkään, Heljanko kertasi.

Levtchi painoi kolmanteen erään puhtaan hattutempun, minkä myötä Tappara nousi takamatkalta edelle.

– Monissa otteluissa tietyt pelaajat ovat kantaneet vastuuta ja ratkaisseet pelejä. Antonilla ei ollut muutamaan peliin pisteitä, niin sitten hän löi neljänteen finaaliin kolme pussia. Se on huippupelaajan merkki, kun pystyy yksin ratkomaan noin, Heljanko kehui.

Ensimmäisessä jatkoerässä Nick Baptiste napautti 4–3-maalin Tapparalle. Tämän myötä kirvesrinnat ovat sunnuntaina katkon paikassa, sillä he johtavat tällä hetkellä finaalisarjaa voitoin 3–1.

Mikäli Tappara on  sunnuntaina parempi, se varmistaa jo kolmannen perättäisen mestaruutensa.

– Vielä yksi tarvitaan. Hieno mahdollisuus edessä. Pitää olla valmiina heti sunnuntain pelin alussa. Hieno sarja käynnissä. Luulen, että kansa nauttii. Ainakin pelaajat nauttivat, Heljanko fiilisteli. 

Lue myös:

    Uusimmat