Leijonien tähti Sakari Manninen avaa, missä Mikael Granlundin suuruus näkyy kaukalossa – "Huomaa, että on vetänyt NHL:ssä"

Leijonat sai lauantaina uuden kasvon mukaansa, kun NHL-vahvistus Mikael Granlund liittyi Suomen joukkueen vahvuuteen. Granlund oli heti estradilla, kun hän ratkaisi Suomelle voiton Latviasta. Granlundin ketjussa Sakari Manninen pääsi nauttimaan yhteispelistä ”supertähden” kanssa. Mannisen mukaan Granlundin suuruus rakentuu pienistä, mutta puhuttelevista asioista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Granlund sijoitettiin odotetusti Mannisen ja Teemu Hartikaisen vierelle ykkösketjuun. Täten Manninen ja Hartikainen pääsivät pelaamaan taas Granlundin kanssa.

Tällä kertaa mukana oli toinen veljeksistä. Manninen ja Hartikainen ovat pelanneet jo tovin ajan KHL-seura Ufassa Markus Granlundin kanssa.

Nyt veli vaihtui.

– Ihan samanlaisia velipoikia he ovat. Hyviä syöttelemään, tosi vahvoja kamppailemaan ja niin fiksuja pelimiehiä, Manninen vertaili veljeksiä MTV Urheilulle.

Manninen itse laukoi Suomen 1–0-maalin. Siihen syöttö tuli, hieman onnekkaiden pomppujen kautta, juuri Granlundilta.

VIDEO: Siellä on! Sakari Manninen iskee kiekon Latvian reppuun Mikael Granlundin esityöstä

Tuore NHL-vahvistus laittoi illan pakettiin, kun hän ampui kolmannen erän loppuhetkillä 2–1-osuman.

VIDEO: Mikael Granlundin piiska puhui! Komea rannelaukaus vapautti Leijonat piinasta

– Siinä oli muutama paikka ja meni sisään. Joskus menee, joskus ei. Ei sen kummempaa. Kiva, kun tehtiin, Manninen mietti.

Mikä maku jäi ensikokemuksesta toisen Granlundin kanssa?

– Onhan se nautinto pelata tuollaisen supertähden kanssa. ”Härski” (Hartikainen) vielä, jonka kanssa on pelattu paljon yhdessä. Niin taitavien pelimiehien kanssa saa koko ajan vetää. Onhan se nautinto, Manninen hehkuttaa.

Mannisen mukaan Granlundin suuruus ja taidokkuus välittyy pienistä jutuista.

– Syöttönopeus ja kamppailut. Huomaa, että hän on vääntänyt isoja äijiä vastaan NHL:ssä. Hän on loppupeleissä fyysinen ja samalla todella fiksu pelaaja. Hän osaa antaa semmoisia hyviä, pieniä syöttöjä. Huomaa kyllä, että hän on vetänyt NHL:ssä, pienessä kaukalossa, Manninen jakaa havaintojaan.

Leijonat onnistui jatkamaan voittojen tiellä, vaikka tällä kertaa yleisilme oli tasaisempi. Leijonat ei pystynyt lyömään samanlaista rallattelua pöytään kuin avauskamppailussa Norjaa vastaan.

– Tuo oli juuri sitä, mitä odotimmekin. Tiukkaa vääntöä. Huippujoukkue vastassa. Isoja äijiä, kamppailevat kovaa ja iskevät tiukasti vastaan. Hyvä maku jäi, kun tuli voitto. Tästä on hyvä jatkaa, Manninen viitoitti.

Lue myös:

    Uusimmat