Leijonien tähtipakki avaa, mitä Mikael Granlund teki Suomen ylivoimalle – lopputulos häikäisi

Leijonat onnistui kaatamaan tiiviisti puolustaneen Latvian 2–1, kun MM-kisat jatkuivat lauantaina. Suomen tukijalaksi nousi ylivoimapeli, joka toi tarvittavat maalit. Siinä häärinyt Mikko Lehtonen avaa, mitä Leijonien tuore vahvistus Mikael Granlund toi ja muutti heti debyyttipelissään.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen joukkueessa isot katseet kohdistuivat NHL-vahvistus Granlundiin, joka teki lauantaina kevään MM-kisadebyyttinsä.

Ja miten ilta päättyikään. Granlund naulasi kolmannen erän lopulla 2–1-maalin, joka jäi ottelun ratkaisuksi.

Leijonien molemmissa osumissa mukana ollut Mikko Lehtonen avasi sitä, mikä muuttui, kun Granlund asteli mukaan Suomen ykkösylivoimaviisikkoon.

– Hän on huippupelaaja ja hänen ylivoimataitonsa ovat hyvin tiedossa. Hän antoi itseluottamusta meille kaikille. ”Mikke” tuo oman mausteensa siihen ja varmasti tulevaisuudessa, kun saamme enemmän toistoja, saamme ylivoimapelin vielä paremmin kulkemaan. Hyvä, että tuli onnistumisia, Lehtonen iloitsi.

Illan ratkaisussa Lehtonen toimitti pelivälineen Granlundille, minkä jälkeen hän jäi valppaaksi.

– Odottelin, että syöttääkö hän vai ampuuko. Hyvä, että ampui, kun meni. Se oli tosi hyvä laukaus, Lehtonen kehui Granlundin ratkaisua.

Leijonien voittomaali näkyy videona jutun yläreunasta.

Latvia piti Leijonat otteessa, eikä Suomen joukkue päässyt rallattelemaan.

– Paikat olivat tiukassa. Meillä oli ehkä näennäistä hallintaa, mutta emme aivan päässeet ykköstekopaikoille niin kuin Norjaa vastaan. Kaveri puolusti hyvin – krediitit sinne. Meidän täytyy löytää lääkkeet siihen, että miten pääsemme jatkossa paremmin maalipaikoille, Lehtonen vaati.

Missä Leijonat menee nyt, kahden pelin jälkeen?

– Olemme oikealla tiellä. Toteutamme hyvin tätä meidän systeemiämme ja olemme sitkeitä. Totta kai siellä on aina paljon parannettavan varaa pelien sisällä, mutta sitähän tämä turnaus on. Yleensä se, joka parantaa eniten, on vahvoilla lopussa. Mutta kyllä mä näen, että olemme täysin oikealla tiellä, Lehtonen viitoittaa.

Leijonien turnaus jatkuu maanantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat