Kannattaa varoa, Ruotsi – näin Teemu "Härski" Hartikainen vastaa Leijonia sivaltaneelle Tre Kronor -valmentajalle

Miten Ruotsin valmentajalta sujuu suomen puhuminen? 5:17
Miten Ruotsin valmentajalta sujuu suomen puhuminen? Katso tästä.

Lämpö on noussut jo Suomen ja Ruotsin välisen jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen ottelun alla. Leijonien voimahyökkääjä Teemu "Härski" Hartikainen vastaa nyt Suomea sivaltaneelle Ruotsin päävalmentajalle Sam Hallamille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Siinä missä Hallam kiskoi verbaalilöylyä, Hartikainen oli eilen varsinaisissa löylyissä kaverinsa luona Leijonien välipäivänä.

– Hyvin meni. Kävimme saunassa ja järvessä uimassa ja syömässä vielä hyvän illallisen siihen. Nautimme aurinkoisesta kelistä, oli hieno päivä. Kunnon levot ja hyvät unet, niin on virtaa täynnä tänään, Hartikainen sanoi maanantain aamupäivän jääharjoitusten jälkeen.

"Härskin" akut on siis ladattu illan herkulliseen Ruotsi-otteluun.

– Hyvä päästä pelaamaan Ruotsia vastaan. Heillä on kova joukkue tänäkin vuonna.

Ruotsilla on lyödä Tampereella kaukaloon vikkelä nippu, varmasti Suomea kokonaisuutena jalkanopeampi ryhmä.

– Pitää vain yrittää saada iso vaihde silmään heti alusta asti ja vastata siihen. Kyllähän ruotsalaiset ovat kovia luistelemaan – se on ihan fakta – mutta toivotaan, että päästään fyysisyydellä ja omalla nopeudella haastamaan, Hartikainen sanoo.

– Meidän täytyy täyttää laidat, koska heillä ei ole syöttöpeliä. He vain pistävät kiekkoa ylös. Tulemme siis täyttämään laitoja vahvasti, Hallam sanoi.

Hartikainen vastaa tyynesti:

– Katsotaanhan illalla, mitä tässä kohta palaverissa keksitään. Kyllä siellä nyansseja pitäisi olla, että päästään omista ulos ja hyökkäysalueelle.

Tre Kronorin sopii varoa – varsinkin, jos vastassa on myös ärsytetty leijona.

"Koko ajan paranee"

Ruotsilla on kahdesta pelistä kaksi voittoa, kun se on päihittänyt sekä Saksan että Itävallan. Suomi on puolestaan taipunut Yhdysvalloille ja voittanut Saksan. Hartikaisen oma suosikkihetki on jäkimmäisestä Leijonien pelistä, jossa hän oli Mikko Rantasen kanssa petaamassa Mikko Lehtosen ampumaa 4–3-voittomaalia.

– Kyllähän se tuntui hyvälle, kun tehtiin voittomaali Saksa-pelissä. Siinä oli aika väkevä hyökkäyspään ruljanssi meillä päällä ja saatiin se ratkaistua.

Kookkaalta ja väkivahvalta Hartikaiselta on nähty jälleen myös tutun isäntämäisiä otteita kulmissa, ja vastustajat ovat saaneet kyytiä.

– Mukava on ollut pelata. Koko ajan paranee peli, pääsemme kentällisenäkin samalle aaltopituudelle. Toivotaan, että tulee vielä lisää hyviä kulmamyllyjä ja saa sieltä luotua paikkoja ja maaleja.

Hartikaisen ykkösvitjassa keskellä on Sakari Manninen ja toisessa laidassa Mikko Rantanen.

Lue myös:

    Uusimmat