Jukka Jalonen hehkuttaa SM-liigan puhuttelevaa tähteä – hanat auki Leijonissa, viikolla kova siirtouutinen

Jere Innala, 22, on tällä hetkellä yksi SM-liigan puhuttelevimmista nimistä. HPK:ssa kovaan tahtiin maaleja paukuttavaa Innalaa viedään ensi kaudeksi kirkkaisiin valoihin. Torstaina Innala nousi isosti parrasvaloihin A-maajoukkuepaidassa.

Innala iski käytännössä kaksi osumaa, kun Leijonat kärsi 2–3-tappion Venäjälle.

HPK-hyökkääjän harmiksi toinen näistä vietiin kyseenalaisen tapahtumaketjun myötä pois.

Innala iski Leijonien 1–2-kavennusosuman toisen erän puolen välin tuntumassa. Tilanteessa Niko Ojamäki karvasi kiekon, otti pari terävää potkua ja jakoi levityssyötön Innalalle.

– Ei muuta kuin etukulmasta sisään, Innala hymyili.

Osuma oli hänelle A-maajoukkueuran ensimmäinen.

Korkkauksen jälkeen hanat meinasivat aueta oikein toden teolla.

Kolmannessa erässä HIFK:n nuori tähtihyökkääjä Anton Lundell jakoi Venäjän levityssyötön Innalalle. HPK-tykki teki sen, mitä häneltä on usein nähty. Kiekko tyylillä ja varmasti sisään.

Tuomarit levittivät kuitenkin kätensä hylkäyksen merkiksi. Venäjän maali oli siirtynyt pois paikoiltaan.

– Toinen osuma olisi ollut ihan ansaittu, se olisi ollut hieno maali, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi, viitaten Innalaan ja kyseiseen tilanteeseen.

– En tiedä mitä sääntökirjat sanovat, mutta miettisin sitä, että pitäisikö tuollainen hyväksyä, jos maalin siirtyminen ei vaikuta millään tavalla maalin syntyyn, Jalonen pohti.

Innala ehti jo herkutella sitä, että hän iski samaan otteluun A-maajoukkueuran ensimmäisen ja toisen osuman.

– Lundell antoi siinä todella hyvän syötön. Kyllä se vähän harmitti. Ajattelin, että se hyväksyttäisiin, koska kukaan meidän pelaajistamme ei siirtänyt maalia. Noh, nyt meni näin päin.

Jässikkä

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, että Innala siirtyy ensi kaudeksi Helsingin IFK:n riveihin. Näin HPK:n ja IFK:n välinen kulkue jatkuisi.

Aiemmin IFK on värvännyt muun muassa Teemu Turusen ja Otto Paajasen Hämeenlinnassa "Nordikselle".

IFK olisi täten tarraamassa kätensä kiinni lupaavaan maalitykkiin. Innala iski jo kaudella 2018–19 HPK:lle 24 maalia runkosarjan aikana.

Viime kaudella maalimäärä oli 17. Nykytahdilla Innala on rikkomassa omat ennätyksensä. Alkukauden 29 ottelussa hän on nakuttanut 13 maalia ja 26 pistettä.

– Hän on ollut hyvä SM-liigassa ja HPK:ssa. Tuoreeltaan hän on ollut hyvin tehokas. Sama jatkui myös täällä, Leijonien päävalmentaja Jalonen totesi.

– Oli mukavaa, kun sain kutsun tänne. Nämä antavat aina lisäbuustia kauteen. Yritin vain ennakkoluulottomasti nauttia kovista peleistä, Innala sanoo A-maajoukkuereissuun liittyen.

Helmikuun alun kolmessa ottelussa neljä maalia iskenyt Innala oli yksi Leijonien valopilkuista torstain Venäjä-ottelussa. Kova itseluottamus heijastui rohkeina pelillisinä ratkaisuina ja päättäväisinä nousuina.

Innala itse siirsi kehut ympärillensä.

– Saimme ketjuna luotua hyvin painetta kaverin päätyyn. Kemiat kohtasivat heti. Teimme kovasti hommia ja saimme luotua paikkoja. Tuosta jäi hyvä maku. Hienoja pelimiehiä, Innala sanoi Lundellista ja Ojamäestä.

Jalonen sen sijaan kohdisti kehut suoraan HPK-hyökkääjään päin.

– Innala on tullut hyvin näihin peleihin mukaan. Hän on rohkea kiekollinen pelaaja ja vahva kamppailija, vaikka hän ei olekaan hirveän isokokoinen (174 senttiä pitkä). Hän on erittäin vahva jässikkä ja hän kyllä pystyy iskemään maaleja tällä tasolla, Jalonen näkee.

Leijonien osalta Ruotsin EHT-turnaus jatkuu lauantaina, jolloin vastaan asettuu Tshekki.

Lue myös:

    Uusimmat