Anton Lundell sai vuolaat kehut NHL-mieheltä – sitten Jukka Jalonen täräytti napakan palautteen

Leijonien 19-vuotias ensikertalainen Anton Lundell oli iso nimi, kun Suomi kaatoi MM-kisojen lauantain huippuottelussa Saksan 2–1. Lundell ampui Suomen ensimmäisen ja alusti Arttu Ruotsalaisen voittomaalin. Pelin jälkeen superlupaus oli kehujen kohteena. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jakoi myös napakkaa palautetta nuoren hyökkääjän suuntaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Lundell naulasi Suomen 1–0-maalin lauantain Saksa-ottelun avauserässä. Suomi pyöritti tilanteessa ylivoimaa, kun Jere Innala ja Tony Sund petasivat paikan HIFK-hyökkääjälle. Tämän suoraan syötöstä lähtenyt laukaus päätyi verkon perukoille.

Osuma näkyy jutun yläreunasta.

Kolmannessa erässä Lundell karkasi Arttu Ruotsalaisen kanssa kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Lundell onnistui jakamaan levityssyötön takatolpalle, mistä Ruotsalainen kiskaisi kiekon takarautaan.

– Hän on erittäin hyvä pelaaja. Hänellä on paljon taitoa. Se oli iso maali meille, Leijonien hyökkääjistä Saku Mäenalanen kehui Lundellia.

Samaan kehukonserttiin osallistui myös Leijonien NHL-puolustaja Olli Määttä.

– Hän on todella kypsä pelaaja ja todella kypsä jätkä, kun ottaa huomioon hänen ikänsä. Hän tykkää kysellä koko ajan ja hän haluaa tietää kaikesta vain enemmän ja enemmän.

– Kyllähän jokainen näkee, että kuinka hyvä pelaaja hän on. Hänellä on mahdollisuuksia vaikka mihin, Määttä ylistää.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen puhui puolestaan Saksa-pelin lehdistötilaisuudessa Lundellin "poikkeuksellisesta nälästä".

– Hänellä on kova himo tehdä maaleja. Hän haluaa olla ratkaisevissa tilanteissa mukana.

Jalonen antoi perään myös napakkaa palautetta Lundellin suuntaan.

– Puolustaessa hän haahuilee välillä siellä sun täällä, Jalonen totesi.

– Mutta hän yrittää kovaa. Hän liikkuu hyvin. Hänellä on myös sitä, mitä meiltä hieman puuttuu, eli kykyä tehdä maaleja, haistella ja nuuskia paikkoja, Jalonen jatkoi Lundellista.

Lundell johtaa tällä hetkellä Suomen sisäistä pistepörssiä. Hänelle on merkattu viidessä ottelussa tehot 3+1=4.

Lue myös:

    Uusimmat