Leijonien MM-joukkue julki – Sami Kapanen: NHL-vahvistuksesta koko joukkueen syömähammas

5:51
Videolla juttua Leijonien MM-kisajoukkueesta.

Leijonien kevään MM-kisajoukkue on nyt selvillä. Latvian Riikaan matkaa yhteensä 28 pelaajan ryhmä. C Moren asiantuntijan Sami Kapasen mukaan joukkueessa riittää potentiaalia ja samalla kysymysmerkkejä siitä, miten eri palaset lähtevät loksahtelemaan paikoilleen. Kapanen nostaa tapetille erityisesti NHL-vahvistuksen Arttu Ruotsalaisen.

Leijonien joukkueen pohja rakentui hyvin pitkälti Euroopassa pelaavista pelaajista. Mukaan liittyi kaksi NHL-nimeä: Los Angeles Kingsin Olli Määttä ja Buffalo Sabresin Arttu Ruotsalainen.

Suomen joukkue koki loppumetreillä takaiskun, kun Jokereiden hyökkääjä Veli-Matti Savinainen joutui jäämään sivuun. Savinainen ei ehtinyt kuntoutua aiemman operaation jäljiltä.

– Savinainen jäi pois – se on menetys hänen kokemuksensa myötä. Tuossa joukkueessa on paljon potentiaalia. On todella mielenkiintoista nähdä, että mitä esimerkiksi Anton Lundell ja Arttu Ruotsalainen tekevät, Kapanen sanoo MTV Urheilulle.

Kapanen nostaa tapetille erityisesti Ruotsalaisen, joka hyppäsi kesken kauden SM-liigasta NHL:ään. Ruotsalainen, 23, ehti paukuttaa syksyn 19 liigaotteluun tehot 16+11=27.

Ruotsalainen ehti pelata loppukaudesta 17 NHL-ottelua, joissa hän nakutti jo viisi maalia (5+1=6).

– Hän on ollut vahvassa lennossa. Hänellä on itseluottamus kohdillaan. Näen, että hän on Leijonien syömähammas – ainakin tässä vaiheessa, ennen kisoihin lähtöä, Kapanen näkee.

Tukijalka

Kapanen hehkuttaa myös sitä, miten vahvoja vaihtoehtoja Jukka Jalosen johtamalla valmennuksella on alempiin ketjuihin.

Marko Anttilan, Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen ketju vaikutti erittäin hyvältä. Sitten on Jere Sallista, Niko Ojamäkeä, Peter Tiivolaa, Iiro Pakarista ja niin edelleen. Siellä on hyviä työteliäitä kahden suunnan hyökkääjiä, Kapanen perkaa.

Suomen tukijalka tulee kuitenkin peräpäästä.

– Maalivahdit Harri Säteri ja Jussi Olkinuora olivat vakuuttavia valmistavissa peleissä. Mutta kyllä Suomen viisikkopuolustus ja ylipäätänsä puolustaminen ovat niitä isoimpia vahvuuksia. Se tarjoaa selkärangan ja antaa aikaa työstää hyökkäyspeliä kuntoon, Kapanen miettii.

– Sitten kysymysmerkit ovat siinä, että ketkä ovat niitä varmoja tuloksentekijöitä. Ketkä ovat ne, joiden varaan lasketaan, Kapanen jatkaa, isoista kysymyksistä kisojen alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja