Mainos

Lehtitietoa bin Ladenin kuolemasta ei pystytä varmistamaan

Ranskalaislehti kertoo Osama bin Ladenin kuolleen viime kuussa lavantautiin Pakistanissa.

Ranska, Pakistan ja Yhdysvallat sanoivat tänään, etteivät ne kykene vahvistamaan ranskalaislehden tietoa Osama bin Ladenin kuolemasta. Ranskan puolustusministeriö ilmoitti selvittävänsä asiaa.

Ranskalainen L'Est Republicain kertoi verkkosivuillaan Saudi-Arabian tiedustelupalvelun olevan vakuuttunut siitä, että al-Qaida-johtaja kuoli viime kuussa lavantautiin Pakistanissa.

Ranskan presidentti Jacques Chirac painotti, että tietoa "ei ole millään tavoin vahvistettu". Hän sanoi olevansa yllättynyt siitä, että lehti julkaisi salaiseksi luokiteltua tietoa.

Lehti sanoi saaneensa tietonsa salaiseksi luokitellusta asiakirjasta, jonka oli laatinut Ranskan tiedustelupalvelu DGSE. Raportin tiedot on lehden mukaan välitetty presidentti Chiracille, pääministeri Dominique de Villepinille ja Ranskan sisä- ja puolustusministereille.

- Tavallisesti luotettavan lähteen mukaan sauditiedustelu on nyt vakuuttunut siitä, että Osama bin Laden on kuollut, raportissa sanotaan.

Raportin mukaan bin Laden olisi 23. elokuuta sairastunut harvinaisen ärhäkkään lavantautiin, mikä aiheutti hänen sisäelintensä lamaantumisen. Sauditiedustelu olisi saanut tietää tapahtumasta ensi kertaa 4. syyskuuta.

Yhdysvalloissa sekä ulkoministeriö että Valkoinen talo sanovat, etteivät ne kykene vahvistamaan tietoa bin Ladenin kuolemasta. Nimettömänä pysytelleen turvallisuusviranomaisen mukaan huhuja bin Ladenin kuolemasta liikkuu aika ajoin, eikä tämä ole sen kummempi tieto.

Al-Qaidaa jahtaavien pakistanilaisten turvallisuusviranomaisten mukaan tieto tuskin voi pitää paikkansa, koska yhteistyö saudiviranomaisten kanssa on "erinomaista" ja pakistanilaisille olisi kerrottu bin Ladenin kuolemasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.