Mainos

Lehti: Ruotsalaisilla syöpäjärjestöillä tupakkaosakkeita

Dagens Nyheter -lehden mukaan tunnetut syöpäjärjestöt Ruotsissa omistavat tupakkayhtiöiden osakkeita yli 100 miljoonan euron arvosta.

Syöpäjärjestöjen osakeomistuksesta on noussut kohu Ruotsissa. Dagens Nyheter -lehti kertoo, että ruotsalaisilla eturivin syöpäjärjestöillä on omien sääntöjensä vastaisesti tupakkayhtiöiden osakkeita. Lehti on selvittänyt järjestöjen osakeomistuksia ja toteaa, että valvonta on ollut riittämätöntä.

Lehden mukaan sekä Cancerfonden (syöpäsäätiö) että Barncancerfonden (lasten syöpäsäätiö) omistavat tupakkayhtiöiden osakkeita yli miljardin kruunun eli runsaan 100 miljoonan euron arvosta. Cancerfondilla on muun muassa amerikkalaisen Reynolds American -tupakkayhtiön osakkeita ja Barncancerfondilla on ollut nuuskaa valmistavan Swedish Match -yhtiön osakkeita. Kummankin säätiön säännöt kieltävät tällaisen omistuksen.

Syöpätutkimusta rahoittavat järjestöt sijoittavat kuitenkin varojaan ulkopuolisiin säätiöihin, jotka eivät välttämättä ole yhtä tarkkoja omien sijoituskohteidensa suhteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.